Cotlet de porc cu os şi cureluşă de şorici la grătar

Mascarpone con Frutta
ianuarie 9, 2021
Vă dați seama că… vaccin!
februarie 17, 2021

Cotlet de porc cu os şi cureluşă de şorici la grătar

Cotlet de porc cu os şi cureluşă de şorici la grătar

Pentru cineva care abia a păşit într-o sală de fitness, situaţia pare destul de confuză la început. Să faci cardio mai mult, să lucrezi pe aparate mai mult, să lucrezi cu greutăţi libere, de unde să încep? Mai ales în ziua de astăzi când, dacă nu plăteşti un antrenor personal, nu are cine să-ţi arate ce şi cum să lucrezi.
De aceea am ales să vă prezint astăzi TREI PRINCIPII DE BAZĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI pe care le puteţi folosi fără grijă de fiecare dată când ajungeţi la sală:
1- Principiul creşterii progresive a încărcăturii
Acest principiu reprezintă baza creşterii oricărui parametru al calităţilor fizice şi constă în a supune musculatura la eforturi din ce în ce mai mari. Atenţie, nu neapărat greutăţi mai mari, ci eforturi mai mari! Şi aici sunt soluţii multiple, în funcţie de scopul dorit: puteţi modifica numărul seriilor, frecvenţa antrenamentelor, greutăţile, pauza dintre serii etc. Şi, DA, chiar dacă eşti reprezentanta sexului frumos, principiul rămâne la fel de important!
2- Principiul confuziei
O componentă a dezvoltării constante este aceea de a nu lăsa niciodată corpul să se adapteze complet la un program de antrenament specific. Muşchii nu trebuie să se obişnuiască. Au nevoie de stres pentru a creşte. Dacă vă modificaţi în mod constant exerciţiile, seriile, repetările, unghiurile de lucru, muşchii nu se vor obişnui cu stresul la care sunt supuşi.
3- Principiul priorităţii
Antrenaţi-vă zonele musculare mai slabe la începutul antrenamentului când energia se află la cel mai înalt nivel. Intensitatea produce creşterea musculară (nu greutăţile folosite!) şi aceasta poate fi mare doar atunci când nivelul de energie este foarte înalt. De exemplu, dacă umerii sunt mai slab dezvoltaţi decât pectoralii, trebuie să executaţi exerciţiile pentru deltoizi înainte de a face exerciţii pentru pectorali. În acest fel îi puteţi antrena cu mare intensitate dându-le „prioritatea” necesară şi stimulându-le creşterea.
Cam aşa e şi cu cotletul de porc.
Clasic. Delicios. Merge cu o salată.

Articol de: Prof Alin Paius
Antrenor de fitness
Februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *