Dexiworld Park Malaia
mai 15, 2024
Piept de rata cu piure de telina
iunie 15, 2024

Teava buclucasa

Țeava buclucașă!

China reușește să surprindă încă o dată!
Scandal pe coasta de est a Asiei! Cascada Yuntai, cea mai înaltă cascadă din China, cu o înălțime de 312 metri este alimentată de un… robinet. O țeavă, mai precis. Groasă, firesc. Țeavă montată de angajații parcului, în secret, pentru ca în sezonul secetos să nu cumva să scadă debitul și odată cu el și interesul turiștilor!
Ce nu înțeleg eu este următorul lucru: de unde până unde “surpriza”. Adică cine a fost surprins, mai exact? Drumarii români pe care-i surprinde iarna în fiecare an? Sau microbiștii români care sunt surprinși de nivelul slab al naționalei all the fucking time? Poate ultranaționaliștii chinezi care n-au aflat nici până acum de “Adibas” și “Reedok”. Căci noi, restul credulilor, știam de mult că paradisul produselor contrafăcute se află în China. De ce să nu fi inventat oamenii și o cascadă contrafăcută? Care, până la urmă, nu e contrafăcută decât pe jumătate, nu? Mie mi se pare o idee genială! Plus că, uite, conducerea parcului Yuntai nu numai că nu neagă acuzațiile, ba chiar se mândrește cu ideea lor. Idee pe care o numesc „o mică îmbunătățire în timpul sezonului uscat”. Turiștii vin, turiștii plătesc, turiștii pleacă, care-i problema?
Să spui că acest detaliu minor, o țeavă, e o surpriză, e ca și cum ai spune că și vâlcenii sunt surprinși de cozile kilometrice pe sensul Pitești -Sibiu care ajung până după Milcoiu (sau Călimănești) pentru că “cineva” a hotărât să asfalteze ziua-n amiaza mare la… Bujoreni! Blocând astfel ore întregi circulația. Turiștii vin, turiștii stau, turiștii înjură orașul nostru, iată problema!
Și nici măcar n-am adus vorba despre surprizele de la alegeri!
Deci chinezii să stea liniștiți cu țeava lor cu tot, că va mai curge multă apă pe Olănești și pe cascada Yuntai până să ajungă să se confrunte cu probleme reale!

Articol de: Ana Hodobet
Iunie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *