
Teoria gândacului de bucătărie
iulie 17, 2025
Violenta domestica
august 16, 2025Falafel

Falafel
– Naut
– Ceapa galbena
– Usturoi
– Coriandru proaspat
– Susan seminte
– Sare
– Faina
– salata iceberg
– ridichi
– patrunjel
– rosii cuburi
– castravete murat
– sos tahini
La OK te hrăneşti sănătos!
Teoria falafelului
Originea falafelului este disputată, dar este considerat un preparat tradițional în Orientul Mijlociu, cu variante în Egipt, Israel, Palestina, Liban și Siria.
La fel de disputată este și Teoria conform căreia autostrada Sibiu – Pitești va fi gata în 3 ani. Sau erau 5? Dumnezeu știe! Dumnezeul drumarilor, se-nțelege!
Aselenizarea este și ea disputată, nu? Luna nu a fost niciodată atinsă – totul a fost filmat în studio. Vaccinurile conțin microcipuri pentru controlul maselor, iar Elvis trăiește, ascuns sub identitate falsă.
Beneficiile falafelului, însă, nu sunt disputate deloc de către conspiraționiștii de serviciu:
1. Sursă bogată de proteine vegetale
Năutul (ingredientul principal) oferă proteine de calitate — ideal pentru vegetarieni și vegani.
2. Bogat în fibre
Ajută la digestie, menține sănătatea intestinului și conferă senzație de sațietate.
3. Index glicemic scăzut
Năutul nu ridică brusc glicemia, fiind potrivit pentru diabetici sau cei care își controlează zahărul din sânge.
4. Plin de vitamine și minerale
Conține fier, magneziu, potasiu, vitamina B6 și acid folic – esențiale pentru energie și funcționarea creierului.
5. Bun pentru inimă
Fibrele, antioxidanții și grăsimile sănătoase (dacă este gătit cu ulei de măsline) sprijină sănătatea cardiovasculară.
Ar mai fi câteva, dar pentru că triburile arimilor biblici erau mult mai avansați decât ni se spune, închei cu o glumă de pe vremea lui Zamolxe:
– De ce nu poți avea o conversație serioasă cu un falafel?
— Pentru că se tot fărâmițează sub presiune!
V-am zis că e antic, nu împușcați curierul!
Articol de: Prof. Alin Paius – antrenor de fitness
August 2025

