File de pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei
martie 16, 2023
Ferrari
aprilie 18, 2023

Vesti pozitive

Bright vibes
Uite că în tumultul de vești rele, nenorociri, războaie și bârfe care ne înconjoară (la propriu, din păcate) există și oameni, comunități care încearcă să promoveze veștile bune. Și DOAR veștile bune!
Astăzi: brightvibes.com. Îmi fac datoria civică și îi promovez:
La BrigthVibes, publicăm știri bune și povești frumoase pentru a amplifica binele din lume. Acesta este motto-ul nostru, aceasta este misiunea noastră. Iată 7 dintre cele mai bune vești din 2022, aduse de BrightVibes.
1. Parașutistul brazilian Luigi Cani a făcut parașutism în timp ce împrăștia peste 100 de milioane (!) de semințe din 27 de specii de copaci originari din pădurea Amazonului. Cu o viteză de peste 300k pe oră, el a împrăștiat semințele pentru a recupera o parte defrișată a Amazonului.
2. Telescopul spațial James Webb, cel mai important observator al științei spațiale din lume, a produs o altă imagine uluitoare. A prins nașterea unei protostele care formează o clepsidră de foc.
3. În Seychelles, numărul țestoaselor verzi a crescut de cinci ori după decenii de protecție și monitorizare. Țestoasa verde este una dintre cele mai mari dintre țestoasele marine și cuibărește în peste 80 de țări. Acum, populația a crescut din nou în Seychelles.
4. Vești mari din oceanele lumii. The Ocean Cleanup, despre care am scris mai multe povestiri, se apropie de 200.000 kg de plastic colectat din Great Pacific Garbage Patch. În iulie 2022, au trecut peste 100.000 kg de plastic colectat de la GPGP, care aproape s-a dublat până acum. O muncă uimitoare!
5. În luna martie a acestui an, Chile a anunțat că va crea un parc național uriaș pentru a proteja sute de ghețari care se topesc din cauza schimbărilor climatice. Noul Parc Național este „un pas fundamental pe care țara îl face pentru a combate distrugerea naturii”, a declarat președintele Sebastian Pinera.
6. Ghici cine s-a întors! Numărul de balene comune revine în zonele de hrănire din Antarctica. Un mare semn că populația își revine. O poveste de basm 😀
7. Mai multe țări adoptă săptămâna de lucru de 4 zile. În Marea Britanie, 100 de companii l-au implementat chiar și ca noul standard. Se pare că este mai productiv decât să lucrezi 5 zile și cel mai bine este că… angajații lucrează 4 și sunt plătiți pentru 5 zile!

Articol de: Anna Hodobet
Martie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *