Osso Buco
noiembrie 9, 2020
SECRETELE ANTRENAMENTULUI
decembrie 15, 2020

Vieti Online

Vieţi online

Textul de mai jos nu-mi aparţine. E preluat parţial de pe “reportaje-live”. L-am ales pentru că mi-au dat lacrimile. Şi pentru că m-a făcut să realizez cât de ignorantă eram. Le mulţumesc.

Azi copiii mei au avut ore online.
La un moment dat, un baietel din clasa pregatitoare incepe sa planga. Invatatoarea il intreaba „de ce plangi Tudor”. Printre sughituri Tudor ii spune ca este singur acasa cu fratiorul lui de 3 ani si ca vecina care trebuia sa se mai uite din cand in cand la ei era plecata. Fratiorul lui plangea si el nu stia ce sa faca. O responsabilitate prea mare pentru un om asa mic.
Deci, parintii plecasera la munca, nu aveau cu cine sa lase copiii si rugasera o vecina sa stea cu ei contra-cost iar aceea pur si simplu a plecat.
Brusc am realizat inca o data ca pentru multi oameni e foarte greu in vremurile astea. Sunt oameni cu joburi solicitante care nu au cu cine lasa copiii si fac tot felul de flic-flac-uri. Sunt oameni care si-au pierdut joburile. Sunt oameni care se tem zilnic ca isi pierd joburile. Sunt oameni care nu au bani de rezerva si nici optiuni.
Si partea proasta este ca acesta doar inceputul. Mi s-a rupt sufletul vazandu-l pe bietul Tudorel si pe fratiorul lui singuri. Mi s-a rupt sufletul vazand o fetita cum se chinuia sa vada pe telefon ce le arata invatatoarea. Laptopul era ocupat pentru ca avea mami video call…”si mami asteapta salariul sa imi cumpere si mie”.
Virusul asta a anulat pentru multi oameni orice bruma de siguranta si stabilitate. Nu ma refer la panaramele care oricum nu munceau ci la oamenii obisnuiti, oameni angajati, cu credite, familii cu copii.
Ganditi-va cati romani si-au pierdut joburile si in strainatate, cati sunt nevoiti sa revina in tara cu copiii, complicatii cu scolile, schimbat viata total! Situatia e dificila si este doar inceputul. Suntem doar la inceputul valului doi. Nimeni nu o spune raspicat dar suntem intr-un punct fara intoarcere. Lucrurile au scapat de sub control si autoritatile nu pot face mare lucru.
Virusul acesta a pus o grenada fara cui in mana autoritatilor si nu sunt optiuni. Daca pun restrictii omoara mare parte a economiei, oricum afectata. Daca nu pun restrictii cedeaza tot sistemul medical si va fi dezastru. Orice fac nu este bine.
Traim si vom trai momente istorice.

Articol de Anna Hodobet
Noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *