Vieti Online
noiembrie 9, 2020
Si Sfarsitul Anului cand e?
decembrie 15, 2020

SECRETELE ANTRENAMENTULUI

SECRETELE ANTRENAMENTULUI

Ce suntem noi? Români! Şi ce facem noi când nu mergem la vot? Completăm rezoluţia pentru anul viitor! Şi ce se află întotdeauna pe listă, pe lângă o viaţă mai bună şi bunăstarea vecinilor noştri? Mişcarea! Şi de când spunem noi întotdeauna că o să începem să facem mişcare? De la 1 ianuarie! Aşa că, dacă tot v-am simţit „dedicaţi”, m-am gândit să împărtăşesc 10 secrete ale antrenamentului la sala de fitness:
1. Nu există “cea mai bună oră pentru antrenament”! Unii preferă dimineaţa, alţii au mai multă energie seara. Altceva e mai important. Vezi punctul următor:
2. Găseşte un partener cu care să mergi la sală. Neapărat. Experienţa spune că sunt şanse mai mari să te şi ţii de sală dacă ai un partener care să te motiveze.
3. Mâncaţi cu minim o oră înainte de antrenament şi cât mai repede după aceea. Ce anume? Vezi punctul următor:
4. Găseşte o sală care are antrenor. Pe lângă antrenamentul în sine, el te poate ajuta şi la dilema de la punctul precedent.
5. Acordă-ţi timp pentru odihnă. Nu mă refer numai la somn, deşi este cel mai important.
6. Nu lăsa greutăţile să te sperie sau să te oblige. Nu există o greutate “ideală” cu care să lucrezi. Fiecare lucrează cu greutăţile/metodele care îi servesc cel mai bine scopului propus. Corect şi atent, nu greu sau rapid. Ca în viaţă.
7. Încălzirea e esenţială, chiar dacă eşti oltean şi ţi-e graba în ADN din belşug.
8. Dacă simţi într-o zi că nu ai la fel de multă energie, nu renunţa. Vorbeşte cu antrenorul să-ţi schimbe rutina astfel încât chiar şi atunci să ai mici progrese.
9. Fă-ţi un program clar pentru masă, antrenament şi somn. Este mai bine să te antrenezi la aceeaşi oră de fiecare dată. Sfatul acesta nu anulează punctul 1, ba chiar îl potenţează. Daca ai un program regulat in timpul săptămânii, te poţi odihni şi relaxa în weekend. Refacerea e la fel de importantă.
10. Dacă punctul 4 nu-ţi iese, iată ce poţi mânca după antrenament: Antricot în plante, cartofi noi şi sparanghel. Suficient.

Reportaj de Prof. Alin Paius
Antrenor fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *