Si Sfarsitul Anului cand e?
decembrie 15, 2020
Mascarpone con Frutta
ianuarie 9, 2021

Alerte de urgenta

Alerte de urgenţă

Dacă locuiţi în Râmnicu Vâlcea ştiţi povestea. Acum două zile (mai exact, fix în data de marţi, 05 ianuarie 2021, la ora 06.03 A.M.!) adică atunci când e somnul mai dulce, am primit un mesaj de alertă, extrem de neplăcut, legat de ploile abundente căzute în ziua şi noaptea precedentă. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu n-am mai putut dormi după aceea. Dar asta doar pentru că la şapte oricum plecam la serviciu, altfel cu siguranţă aş fi încercat să reiau visul cu Henry Cavill în rol principal. Şi cu un pat imens cu baldachin, eu în lenjerie dantelată şi el servindu-mi micul dejun doar cu un prosop înfăşurat în jurul taliei. Ce proastă sunt, până şi în vis stau pe spate aşteptând să fiu servită. Dar să nu divagăm.
Am ajuns la serviciu şi ce să vezi. Sau să auzi. Colegii uitaseră brusc de pandemie, de cozonacii de sărbători, anti-vaxxerii (da, am şi d-ăştia!) nu mai vorbeau de vaccin, toţi înjurau robotul/sistemul/omul care a trimis sms-ul. Nenorocirea de om/sistem/robot care şi-a permis să facă o asemenea eroare. Absurditate chiar. Incredibil! “Idioţi domnule, parcă m-aş duce dimineaţa la 6 pe drumul comunal pe unde trec afluenţii Oltului. Incredibil ce proşti pot să ne conducă”. O domnişoară destul de tinerică „după vorbă, după port”a putut să spună cuvintele astea dulci.
Carevasăzică EA (şi nu numai EA!) credea că sms-ul a fost trimis Pentru EA! Şi că dacă EA nu avea nevoie de acel SMS, carevasăzică SMS-ul nu era necesar. Deloc. Către nimeni. Punct. Sau hai, treacă de la EA, să-l fi trimis dar măcar s-o şteargă, domnule, pe EA din listă! Cam aşa gândea. Şi ca ea mulţi alţii.
Scumpii mei colegi, am să vă surprind probabil când am să vă spun că în oraşul nostru locuiesc câteva zeci de mii de oameni. Oameni care nu au norocul (sau nenorocul) să stea cu fundul pe scaun toată ziua, ca voi. Oameni care se trezesc foarte devreme, să prindă autobuzul ca să poată ajunge la serviciu poate chiar şi 40-50 km distanţă de oraş. Oameni. Care poate merg prin ploaie, nămol, viscol, ca vouă să vă fie cald iarna şi să vă funcţioneze aerul condiţionat vara. Oameni. Care se gândesc şi la alţi oameni. Spre deosebire de voi.
Şi ne mirăm că-s unii care nu vor să facă vaccinul?

Anna Hodobetz
Ianuarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *