Alerte de urgenta
ianuarie 9, 2021
Cotlet de porc cu os şi cureluşă de şorici la grătar
februarie 17, 2021

Mascarpone con Frutta

2021 ca desert

Nu puteam începe periplul nostru nutriţional de anul acesta decât cu ceva dulce. Cred că simţim cu toţii (încă) amărăciunea anului precedent. Drept pentru care „Mascarpone con frutta” sună foarte bine pentru luna ianuarie. Mi s-a părut a fi cea mai potrivită povaţă în mijlocul iernii noastre emoţionale. Nu pentru că n-ar avea calorii goale, nicidecum! Are! Şi nu pentru că după “dezmăţul” din perioada sărbătorilor de iarnă, exact asta ne trebuie ca să ne “dregem”. Nu ne trebuie!
Nu, nu ne trebuie, dar avem nevoie! În ciuda trendului tot mai vizibil al celor care s-au plâns (pe bună dreptate!) că imobilitatea anului 2020 le-a adus câteva kilograme în Plus. Plus stresul aferent. Plus nesiguranţa. Plus incertitudinea. Plus saga nesfârşită.
Aşa că, vorba oltenilor: “what the hell!”. Anul acesta o să ne revenim! Indiferent câte kilograme aţi “pus deoparte” în timpul pandemiei, vestea bună este că putem scăpa de ele. O simplă “mascarpone con frutta” nu va face mare diferenţă. Ceea ce ar putea face diferenţa ar fi următoarele fraze – obiceiuri – tradiţii – bizarerii, pe care în nici un caz nu le veţi mai folosi pe parcursul anului 2021:
– Desert la fiecare masă;
– Trei feluri de mâncare la fiecare masă;
– Pâine la fiecare masă;
– Alcool la fiecare masă;
– Mănânc o singură dată pe zi şi tot mă îngraş;
– Micul dejun e irelevant;
– Pot să sar peste masa asta, şi-aşa am pus destul pe mine;
– N-am avut timp astăzi să mănânc;
– Mă îngraş orice-aş mânca;
– Reptilienii sunt printre noi.
Evitaţi frazele astea pe parcursul anului 2021, abordaţi o relaţie potrivită cu vaccinul anti Covid-19 şi vă garantez un an câştigător.
La mulţi ani!

Prof.Alin Paius
Antrenor Fitness
Ianuarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *