Nu uitati!
decembrie 14, 2022
Muschiulet de porc cu sos de hribi si pita
ianuarie 16, 2023

Burger Le President

Burger LE PRESIDENT
Brioșă pufoasă, carne de vită Black Angus 100%, pancetta, brie, rucola, castraveți murati, dulceață de ceapă, cartofi prăjiți cu parmesan și verdeață

La OK te hrăneşti sănătos!

Te îngrași dacă mănânci după ora 18:00?
Reluăm serialul fără sfârșit privind miturile alimentației sănătoase de la noi sau de aiurea.
Așa cum am promis, dacă tot am trecut la ora de iarnă și întunericul se pogoară asupra noastră mai ceva ca detaliile guano pe statuile din parcul Zăvoi, a venit timpul să abordăm celebrul MIT “Te îngrași dacă mănânci după ora 18.00”.
Și, ce să vezi, mâncatul seara pare a fi un obicei problematic dacă vrei să slăbești, iar multe persoane preferă să renunțe de tot la cină sau cel puțin la a mânca după o anumită oră. Ora 18 e vehiculată cel mai des. Specialiștii spun că ar exista studii care arată că alimentele sunt procesate diferit în funcție de ora la care sunt consumate datorită ritmului circadian. Deși sincronizarea acestuia cu programul de mese are beneficii pentru sănătate, impactul asupra slăbitului nu este semnificativ.
Ca idee generală, este bine să mănânci cu 2-3 ore înainte de somn, iar alimentele consumate să se digere mai ușor. Dar, atenție, nu cu mult mai mult! Altfel, dacă mergi la culcare la ora 23:00 și iei ultima masă la ora 17:00, s-ar putea ca între timp să ți se facă foame și să dai iama prin frigider la miezul nopții.
Vă mărturisesc, totuși, că n-am înţeles până acum de ce ora 18.00. Apropo, dacă ştie cineva răspunsul, să fie bun să mi-l spună şi mie! Adică, de ce nu ora 19.00? E fără soţ? Sau 20.00. Doar se termină ştirile! Şi încep altele! De ce nu 21.00? După ora 22.00 românii nu mai au talent… la metabolizat?
Oare după ora 18.00 grăsimile o iau razna şi se plimbă sub clar de lună prin locuri interzise? Sau carbohidraţii aleargă după tinerele proteine, încercând să le cucerească doar cu „zaharicale”? Oare orice aliment ingerat după ora 18.00 se transformă în otravă? Atunci de ce refuză lumea să mănânce după ACEASTĂ oră?
– Bine, o să ziceţi, dar dacă mănânc un burger după ora 18.00, să zicem “burger Le President”, mă îngraș?
– Nu. Îngrăşatul nu ţine strict de masa de seară, ci şi de celelalte mese!
Articol de: prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Decembrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *