Piept de pui cu mozzarella si trufe
august 14, 2023
Salmone al limone
septembrie 16, 2023

Canicula

Caniculă la umbră
Ați auzit ultima teorie conspirativă? E proaspătă. Caldă. Tocmai scoasă din online. Bine, recunosc, are vreo două săptămâni vechime, maxim patru, dar ce mai înseamnă două săptămâni (să zicem patru!) când teoria e atât de BUNĂ? Și, dacă nu ma înșel, e chiar neaoșă. Lansata de un “celebru” avocat, soon-to-be europarlamentar. Fiți atenți, să nu pierdeți esența, că o să parafrazez, n-aș putea niciodată să-l copiez pe “Maestru”: Nu există căldură! Cel puțin nu așa cum ni se bagă pe gât! Atâta timp cât ți-e foarte cald, nu are rost să te adăpostești la umbră pentru că temperatura la umbră nu are cum să fie mult mai diferită de temperatura la soare, în niciun caz cu 7 sau char 11 grade, așa cum voit încearcă să ne păcălească televiziunile, smartfonurile și (mai ales) Agenția Națională de Meteorologie! Da, dacă stai direct în soare te poți bronza sau face insolație, dar asta e singura diferență, temperatura la umbră e sensibil aceeași, pentru că te simți la fel de rău!
Am încheiat (defectuoasa) parafrazare.
De aici au început ironiile, glumele nesărate, chiar jignirile. Mi se pare exagerat. Omul a ajuns profesor universitar (o, da!) după niște ani și niște examene și niște cunoștințe acumulate, nu ne putem bate joc! S-a mers chiar până acolo încât mi-au anulat apriori chiar și cugetarea mea despre această teorie conspirativă spunând că mă înșel și că de fapt e prostie autentică.
Dezavuez, mă scuzați!
Adică, da, aș putea înțelege până la un punct, dar asta nu înseamnă că nu merită introdus omul la categoria grea – aia cu “Aselenizarea e falsă”, “Covid-19 a fost lansat pentru a controla populația”, “Pământul e plat”, “Prințesa Diana a fost asasinată“ etc. E acolo, cu greii, recunoașteți!
Iar asta cu prostia și interesul și mișmașurile au fost lansate de bărbați. Bărbați care pierd din vedere două lucruri.
1. Vârsta omului.
2. Cum reacționăm noi, femeile, la căldură după o anumită vârstă!
Deci vina e a noastră, a femeilor, că ne ascundem și nu le arătăm bărbaților cît de greu ne e să stăm în umbră la menopauză!

Articol de: Ana Hodobet
Septembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *