Dan Preda – General Manager – Minet Conf sau confortul casei tale

Pui taranesc cu mamaliguta – Abdomen perfect până la vară!
august 12, 2020
Cotlete de berbecuţ
septembrie 13, 2020

Dan Preda – General Manager – Minet Conf sau confortul casei tale

Minet Conf sau confortul casei tale
Minet Conf este o companie românească fondata în anul 2001. Parte din grupul Minet, compania valceană face diferența in industria textilelor prin materialele folosite, prin atenția acordata clienților, dar și prin pasiunea și standardele ridicate cu care lucrează.

Dan Preda, directorul general al Minet Conf, este un om dedicat jobului, care a reusit sa catalizeze in jurul lui o echipa tanara si ambitioasa cu care a facut lucruri deosebite in ultimii ani.

Cum ati ajuns în postura de director general al unei firme situate în vârful piramidei afacerilor de textile?
Am peste 26 de ani in “campul muncii”petrecuti in cateva firme nationale si multinationale, perioada in care am acumulat foarte multa experientă. M-am bucurat de increderea actionarilor si administratorilor Minet si dupa cativa ani de lucru in grup mi s-a incredintat acest post de o mare responsabilitate.

Toată lumea doarme, dar nu toată lumea se odihnește. Ce va diferențiază de alte firme din domeniu?
Avem în comun nevoia de odihnă, de a ne reîncărca bateriile. De aceea, pernele, saltelele sau pilotele Minet sunt făcute cu multă pasiune şi grijă.
“Pentru Odihnă sănătoasă” este sloganul nostru şi el se reflectă in calitatea produselor noastre. Produsele noastre sunt menite să ofere un maxim de confort, respectând în acelaşi timp cele mai ridicate standarde de calitate şi siguranţă.
Ce ar trebui sa urmărim atunci cand decidem sa achiziționam perne, pilote sau saltele?
În primul rând orice produs textil trebuie sa aibă o garanție şi o certificare pentru absența materiilor prime periculoase. Toate produsele noastre au certificare Oeko-Tex, un sinonim internațional pentru fabricarea responsabilă a textilelor. Producem o gamă foarte largă de produse care raspund oricăror nevoi: de la confort, la perne şi saltele anatomice, pâna la articole hipoalergenice.

În contextul actualei pandemii știm ca v-ati dorit sa ajutați. Cum ati gestionat situația și cum decurg lucrurile astăzi?
Prioritatea numărul unu a fost să asigurăm condiții de muncă sigure angajatilor Minet. Am implementat imediat măsuri de protecție pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, încă înainte de apariția recomandărilor de la institutiile de stat.
În al doilea rând, ne-am adaptat foarte rapid, din dorinta de a ajuta si noi personalul din prima linie care se luptă cu acest virus: medici, asistente, personalul din institutiile publice etc. Astfel, pentru o perioadă am făcut o reconversie a productiei pentru a livra echipamente de unică folosință, protecție și de uz sanitar, precum măsti, halate si combinezoane, pentru unele dintre ele obtinând si avizele necesare de la institutul militar acreditat în aceea perioadă. Am ajutat, în măsura posibilitatilor, pe toti cei care ne-au solicitat sprijinul, începând cu institutii publice, societati comerciale, persoane fizice. Am livrat echipamente de protectie către spitale județene, spitale suport Covid-19, DSP, cabinete medicale particulare si centre de carantină din întreaga tară.

Unde vedeti Minet Conf in urmatorii ani ?
Deschiderea acum doi ani a unei noi fabrici in Ramnicu Valcea, ultra-moderne, si cresterea capacitătii de productie ne va ajuta să ne atingem obiectivul numarul 1: “Câte un produs Minet Conf in casa fiecărui român”

Mihaela Damian
Raul Baiasu
foto : Minet Conf
august 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *