Pui taranesc cu mamaliguta – Abdomen perfect până la vară!

Pandemia salvează România!
august 12, 2020
Dan Preda – General Manager – Minet Conf sau confortul casei tale
august 15, 2020

Pui taranesc cu mamaliguta – Abdomen perfect până la vară!

La “OK” te hrănești sănătos!

Abdomen perfect până la vară!

Mărturisesc că am stat mult în cumpănă până să mă decid asupra titlului. Inițial mă gândisem la „Cea mai simplă rețetă din lume!”. Aveam introducerea pregătită în galantar, sfaturile așezate de-a lungul sinapselor, firimiturile strânse cu aspiratorul de mână, ce s-o mai lungim, eram suficient de bine așezat și intenționat încât să vă pot da pe spate cu fantasmagoricele mele argumente legate de sănătatea „all inclusive” a puiului țărănesc cu mămăliguță! Dar apoi o ușoară briză rebelă (dinspre nord, sper), mi-a adus un gând care m-a neliniștit mai tare decât vestea că în România au apărut primele cazuri confirmate de coronavirus (COVID-19 pentru cunoscători): M-am gândit că în plin post al Paștelui n-o să atragă pe nimeni un eseu despre asta. Nu, nu despre coronavirus, ci despre o rețetă simplă. Nu, sigur n-o să-i atragă. Mai ales pe cei care țin post. Sau pe cei care chiar țin post. Si mare dreptate am avut pentru că, iată, chiar în acest moment citiți smeritele mele rânduri, lucru care nu s-ar fi întâmplat nicidecum dacă aș fi păstrat titul original, corect? Nu, nu titlul despre coronavirus, ci despre rețeta simplă!
Apoi, când era deja clar că Râmnicu Vâlcea nu va vedea zăpadă anul acesta decât dacă-și mișcă depresiunea asfaltică la peste 1500 de metri altitudine, îmi venise ideea unui titlu provocator „Puiul și usturoiul, cimbrul și cimbrișorul, ceapa și pătrunjelul în cursă pentru cea mai simplă rețetă din lume!” Cu asta sigur v-aș fi atras atenția, fără doar și poate! Mai ales că v-ați fi pus imediat întrebarea: Dar de ce nu a folosit și roșiile în bulion sau ardeiul gras în titlu? E simplu. Am dorit un titlu provocator, nu un titlu „șoc”. Ar fi fost prea mult, chiar și pentru rebelul meu orgoliu masculin să comită așa ceva în plină lună a mărțișorului.
Ca într-un final, pe o stradă laturalnică plină de “lampe gazoase” să mă lovească realitatea drept în capul pieptului, colț cu epigastrul: Dar pe român nu-l interesează ce micronutrienți, interpreți sau carcaleți are în(tre) farfurii. El vrea doar să fie rețeta gustoasă și să aibă abdomen perfect până la vară! Q.E.D!

articol de prof. Alin Paius – antrenor fitness
martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *