Podul visurilor noastre…
iulie 15, 2021
Spaghetti cu Ton si Spanac
august 17, 2021

Italia – Anglia

La “OK” te hrăneşti sănătos!

Italia – Anglia

Bună ziua dragi telespectatori microbişti foşti purtători de dezinfectant pe mâini şi mască pe gură. De unică folosinţă sau altfel. Scriu aceste rânduri cu trei zile înaintea disputării finalei Campionatului European de fotbal. Italia – Anglia. Când citiți aceste rânduri voi știți deja cine a ieșit campioană. Felicitări! Dar pentru că eu, când scriu aceleaşi rânduri, nu sunt la fel de norocos (al naibii termen limită cu cine l-a inventat!) vă propun un joc. Total diferit de ceea ce obișnuiam să ofer cititorilor acestei reviste. Dar dacă tot a anunțat guvernul Japoniei că Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori, pentru prima dată în istoria Jocurilor!, am zis să schimb şi eu puţin regulile.
Un joc, deci. Cu patru propuneri în cazul în care ați ajuns la „OK” și nu știți exact ce să alegeți:
1. Dacă sunteți fan Anglia și a câștigat Anglia, vă propun „Salată cu fructe de mare” pentru că e lipsă crasă de fish and chips;
2. Daca sunteți fan Italia și a câștigat Italia, vă propun “Spaghetti cu ton şi spanac” pentru că e evident;
3. Dacă sunteți fan Anglia și a câștigat Italia, vă propun “Carpacio din piept de raţă afumat” pentru că lebedele au fost gătite în altă parte;
2. Daca sunteți fan Italia și a câștigat Anglia, vă propun „Trio burger” pentru că am şi eu tot dreptul la stângăciile mele stilistice.
Repet, în momentul acesta nu știu rezultatul. Deci nu pot să nedreptăţesc niciuna dintre cele patru variante culinare, luând-o ca de obicei la puricat până iese și ulimul strop de carbohidrat din ea, doar de dragul de a slăbi sănătos.
Așa că în funcție de ceea ce se va întâmpla duminică seara pe Wembley voi alege și eu rețeta pentru data viitoare. Și fiți fără grijă, nu sunt suficient de înfocat microbist încât să nu-mi permit să fac franjuri (nutritive, bineînțeles) rețeta respectivă, chiar dacă meciul va fi câștigat în timpul regulamentar sau după loviturile de la 11 metri.
Nu, nu contează aşezarea pe teren ci mai ales compoziția nutritivă, dacă vreţi să câştigaţi meciul până la fluierul final.

Articol de: Prof Alin Paius
Antrenor de fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *