Spaghetti cu Ton si Spanac

Italia – Anglia
iulie 15, 2021
OPEN Brezoi
august 17, 2021

Spaghetti cu Ton si Spanac

Spaghetti cu ton și spanac
Spaghetti, ton, baby spanac, sos Napoli, capere, ceapă, măsline Kalamata

La “OK” te hrănești sănătos!

Italia, baby!

Bine v-am regăsit dragi microbiști foști purtători de mască sub barbă și curând posesori de doza a treia de vaccin.
Cine a reușit ghidușia de a citi revista minunată numărul trecut știe că am făcut o promisiune. Așa că n-am de ales. Italia să fie. Mai abitir acum, când nu numai că a câștigat titlul european la fotbal (Ave, Chiellini!), dar a reușit și marea performanță de a ieși pe locul 10 (ZECE!) din 205 națiuni participante la recentele Jocuri Olimpice de Vară de la Tokyo. Lăudate fie numele Jacobs Lamont Marcel, Gianmarco Tamberi și restul aparținătorilor necunoscuți ai Cizmei Europei!
Dar am divagat cam mult de la carbohidrații cu absorbție rapidă. Pentru că asta și numai asta găsim în paste. Fie ele și „spaghetti” de bună calitate. Carbohidrați. Glucide. Zaharuri. Atât! Așa că dacă numele tău nu e Massimo Stano și nu vrei cu tot dinadinsul să participi și să și câștigi vreo cursă de 20 km. marș pe la vreo competiție importantă luna aceasta, nu te-aș sfătui să pui gura pe ele.
Dacă în schimb n-ai probleme cu greutatea, nu ești în mijlocul vreunei diete restrictive sau n-ai nicio treabă cu pescuitul la feeder și încălzirea globală atunci, da, îți recomand cu căldură (pun intended!) rețeta de luna aceasta: spaghetti cu ton și spanac.
Pentru că e simplu. Câteodată suntem în formă. Câteodată nu. Nu e o rușine. Până la urmă chiar și Jeff Bezos, cu toți banii lui, n-a avut de ales când a venit vorba de forma navei cu care a dorit să iasă puțin în spațiu. Și erau banii lui! Să zicem că dacă alegea o formă de spaghetti l-ar fi costat mai mult, dar măcar ca o măslină Kalamata să fi arătat săraca navă!
Tot așa și în cazul de față. Un pas în față și doi înapoi, cum e hora (a se citi progresul de reducere a țesutului adipos) pe la noi. Tonul vi-l dăm noi. La conservă, bineînțeles.
Despre capere și baby spanac aș putea vorbi o zi întreagă. E de ajuns să vă spun însă un singur cuvânt: verde! Și să vă reamintesc că niciodată, repet, niciodată nu putem avea suficient verde în viața noastră. Sau îmbrățișări!
Acestea fiind zise, sunt aproape convins că veți gusta negreșit din rețeta de luna aceasta, fie și doar pentru simpla bârfă că minunatele capere ar stimula metabolismul.
Să vă fie de bine!

Articol de: prof. Alin Paius, antrenor de fitness
August 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *