La Râmnicu Vâlcea, vaccinul a salvat o viață!

Risotto cu bacon si sparanghel
februarie 15, 2022
Spaghetti Marinara
martie 16, 2022

La Râmnicu Vâlcea, vaccinul a salvat o viață!

La Râmnicu Vâlcea, vaccinul a salvat o viață!

De fapt cu siguranță a salvat mult mai multe, dar eu o să vă povestesc de cea de care sunt absolut sigură!
Bunica mea are probleme cu inima. Suficient de serioase încât să ia pastile constant. Nici nu se mai mișcă la fel cum se mișca odată, și aici e o problemă mare. La insistențele noastre atât ea cât și bunicul s-au vacinat. Cu toate cele 3 doze. Și au fost și extrem de atenți astfel încât în cei doi ani de pandemie Covidul nu s-a lipit de ei. Asa până acum 2 săptămâni, cu putin timp înainte de anuntarea ridicării tuturor restrictiilor.
Am primit telefon intr-o seară că are febră mare. La ora 22.00. Chemat salvarea. Venit salvare cu asistent. Evaluată, chemată de urgență a doua salvare cu doctor. Hopa, e grav, zic. Da, zice doctora, dacă nu ne chemati acum, intr-o ora murea! Edem pulmonar. Oricat de tare ma cred, cand auzi asa ceva despre un membru al familiei nu are cum sa nu ti se inmoie brusc picioarele. Au dus-o la urgente, noi dupa ea. Nu puteam intra, dar macar eram aproape. Nu stiu pentru ce, ca nu puteam face nimic. I-au facut test Covid, pozitiv! Atunci ne-am speriat tare rau, mai ales ca au zis ca nu sunt locuri la ATI si ca incearca abia maine dimineata sa o mute, cumva. Am aflat peste cateva ore ca s-a facut loc. Cum? Murise cineva, cum altfel? In noaptea aceea a fost nasol. Zeci de litri de oxigen a avut nevoie ca sa-i mentina saturatia cat de cat ok. A doua zi a fost dusă sus, o perioada a fost la fel de rau, apoi spre seara a inceput sa-si revina. Deja a treia zi puteam vorbi cu ea la telefon.
In salon numai batrani, ne povesteste bunica. Care vin si… se duc! Ce ne spune asistenta la telefon dupa vreo cateva zile? Vai, ce norocosi sunteti? Numai bunica dumneavoastra a rezistat, restul s-au dus toti, saracii! Toti nevaccinati! Ce ne spune doctorul dupa cateva zile? Ce bine ati facut ca ati vaccinat-o (desi nu am dus munca multa de convingere, recunosc) pentru ca plamanul nu a fost afectat mai deloc de Covid, s-a refacut repede! Problemele ei cu inima sunt mai serioase, plamanii sunt in regula acum!
Am stat putin in cumpana si cu bunicul, evident si el a iesit pozitiv la testul de a doua zi, insa iata, au trecut cam 10 zile si moșul se tine tare. Doamne-ajută si sa-i dea Dumnezeu sanatate celui (celor) care au inventat vaccinul!

Articol de: Ana Hodobet
Martie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *