La Râmnicu Vâlcea, vaccinul a salvat o viață!
martie 16, 2022
Orice război este o abominație!
aprilie 18, 2022

Spaghetti Marinara

Spaghetti marinara

Fructe de mare, cozi de creveți, midii, roșii cherry, paste spaghetti, ceapă, praz, usturoi, ulei de măsline, sos Napoli

La OK te hrăneşti sănătos!

Copy- Paste sau “Să schimb ori să nu schimb?”

Marea întrebare care apare la plecare! La plecarea în această expediție științifico-fantastică în căutarea corpului tău perfect, se-nțelege!
Să schimb sau să nu schimb din când în când exercițiile pe care le fac la sală? Și dacă da, cu ce frecvență? Și dacă da, să le schimb pe toate sau numai o parte? Și dacă numai o parte, care parte?
Răspunsul la această întrebare este: DA!
Schimbarea rutinei de antrenament este importantă. Asta nu înseamnă că trebuie să faci schimbări în fiecare săptămână! Dacă ar fi să fac o medie la recomandările specialiștilor (nu, nu acei specialiști care au promovat cozile la benzinării) aș zice că exerciții noi ar trebui să apară la fiecare 4-9 săptămâni. Asta depinde, însă de programul fiecăruia!
De ce să schimbăm?
Pe de o parte pentru că organismul nostru se adaptează destul de repede și rezultatele vor înceta să mai apară după o perioadă. Rezultatele fantasmagorice pe care ți le-ai imaginat, bineînțeles, pentru că, la finalul zilei ORICE exerciții sunt mai bune decât NICIUN exercițiu! Iertați-mi tautologia dar era necesară în acest moment “anticlimactic” al discursului.
Pe de altă parte pentru că e…plictisitor. Nu știu alții cum sunt (ba știu, că-i văd în fiecare zi antrenându-se) dar eu, când mă gândesc la marele dorsal, nu-mi vine să fac aceleași exerciții în aceeași ordine prea multe săptămâni. Valabil și pentru serratus (sic!). Sau o fi doar vârsta, nu bag mâna-n foc! Dar nici nu mai fac ramat cu o ganteră din aplecat de fiecare dată doar pentru că (chiar!) E foarte bun!
Bună e, desigur și rețeta de astăzi. Chiar dacă plină de glucide simple. Simple rău! Dar dacă știi sigur că ai mâncat foarte bine de la începutul anului până acum, o dată cu ridicarea tuturor restricțiilor poate ai vrea și tu – și e chiar indicat- să încerci și un preparat nou! Mai ales că nu e chiar atât de rău pe cât vor să ne convingă detractorii fructelor de mare!

Dar să ne întoarcem la corpul nostru inteligent.
Ba nu. Ne oprim aici. Restul în pauza vreunui superset.
Baftă la antrenamente!

Articol de: prof Alin Paius
Antrenor de fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *