Orice război este o abominație!

Spaghetti Marinara
martie 16, 2022
Carpacio din piept de rață
aprilie 18, 2022

Orice război este o abominație!

Orice război este o abominație!

M-am enervat săptămâna asta. Nu, nu e ceea ce credeți. Eram într-o seară în baie și am țipat la Mihai spunându-i să nu mai cumpere hârtie igienică cu aromă de mușețel de la supermarket că nu se rupe bine! Să ne înțelegem: hârtia era bună, mirosea frumos, ștergea foarte bine, doar că nu era bine perforată la un capăt și când o rupeai rămânea un colț mai lung sau se trăgea mai multă hârtie de pe rolă. Și asta o dată, de două ori… până când am văzut că toată rola era așa. Și m-am enervat. Și-am țipat la Mihai. Abia când s-a uitat la mine cu privirea aceea care spunea “cred că nu-ți dai seama cât de absurdă ești”, am realizat cât de penibilă eram.
Uitasem pesemne că acum fix doi ani alergam disperați prin toate magazinele să găsim hârtie igienică. ORICE fel de hârtie igienică! Cred că și dacă eram nevoită să o tai cu forfeca de fiecare data când o foloseam tot aș fi fost fericită că am găsit! Mi-a luat doi ani să uit ce lux înseamnă să ai hârtie igienică la discreție! Să-mi fie rușine!
Și să-mi fie și mai rușine că mi-a luat mai puțin de o lună să mă obișnuiesc cu genocidul cumplit (pleonasm intenționat!) care are loc zilnic peste granițele tării noastre, astfel încât să vin astăzi la dumneavoastră cu un astfel de subiect jenant. O lună! Atât ne-a luat să ne obișnuim cu subiectul.
Da, ar trebui să ne vedem de viețile noastre, de acord, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui zilnic să spunem măcar o dată în fiecare zi “Războiul acesta este o abominație!”
Orice război este!
Și da, au dreptate cei ce spun: copiii ucrainieni mor protejând copiii noștri!
Și da, poate și asta e o frază pe care ar trebui să o spunem zilnic!

Articol de: Ana Hodobet
Aprilie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *