Carpacio din piept de rață

Orice război este o abominație!
aprilie 18, 2022
Salată cu mușchi de vită
mai 14, 2022

Carpacio din piept de rață

Carpacio din piept de rață afumat
Piept de rață, rucola, baby spanac, roșii cherry, parmesan, ulei de măsline, cremă de oțet balsamic, condimente

La OK te hrăneşti sănătos!

Afumat sau n-a fumat?

În tumultul acesta actual al miturilor legate de alimentația sănătoasă, de la “sucul făcut 100% din fructe este cel mai bun pentru silueta ta” până la “pâinea neagră sau integrală este muuult mai sănătoasă decât pâinea albă” sau preferatul meu “dacă mănânci după ora 6 seara te vei îngrășa”, un loc aparte îl rezervăm întotdeauna informației despre alimentele afumate. Nu e un loc fruntaș și cu siguranță e mult sub “aselenizarea a fost de fapt filmată într-un studio de la Hollywood”, dar peste “Programul Monarch”. Dar astea-s altfel de teorii, nu știu ce caută în revista noastră și mai ales când încercăm să vorbim despre mitul afumăturii. Cu toate acestea merită să ne aplecăm asupra lui măcar acum, când sărbătorile Pascale bat la ușă și vom lăsa deoparte salata, ceapa și usturoiul verde pentru “puțină” afumătură!
Am pus punctul de “i” fără să vreau. Când am zis “puțină” afumătură. Că dacă e puțină, e de bine. Știm cu toții că moderația e cea mai bună metodă de evitare a riscurilor. Fie el legat de hidrocarburi aromatice, mușcături de “viespi” sau celulită. Iar când vorbim strict despre pieptul de rață din rețeta de astăzi, situația nu poate fi mai oablă de-atât. Dacă în trecut, când afumarea şi, implicit, sărarea, erau singurele metode de conservare a cărnii, acestea nu puneau probleme importante de sănătate, azi, când aceste produse sunt mult mai disponibile decât atunci (carnea se consuma, de regulă, doar în zilele de sărbătoare) şi mult mai consumate, se pune problema unor consecinţe serioase asupra organismului uman.
Așadar, dacă nu mâncați zilnic la restaurantele OK “carpaccio din piept de rață afumat” nu trebuie să vă faceți griji.
Abia acum mi-am dat sema că am scris atâtea rânduri și nu am pomenit nimic despre verdele din farfurie. Amănunt esențial în orice perioadă a anului, obligatoriu acum! Și aici, după cum puteți observa, avem ceva verde exotic.
Propun însă să nu renunțați așa ușor la clasica afumătură cu ceapă verde. E păcat. Mai ales în post!

Articol de: prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Aprilie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *