Risotto cu bacon si sparanghel

Mercedes – scurta istorie
februarie 15, 2022
La Râmnicu Vâlcea, vaccinul a salvat o viață!
martie 16, 2022

Risotto cu bacon si sparanghel

Risotto cu bacon si sparanghel

Orez, bacon, sparanghel, vin alb, parmesan, rosii cherry, ulei de măsline, busuioc

La OK te hrăneşti sănătos!

De ce?
Chiar, de ce ai alege vreodată să mănânci orez cu sparanghel? La restaurantele “OK” din Râmnicu Vâlcea, la un restaurant “fancy” din Timișoara sau la o “bombă” selectă din Câmpulung, de exemplu!
Trecem repede peste poveștile mai mult sau mai puțin documentate cu proprietățile miraculoase ale sparanghelului precum “detoxifiere, anti-îmbătrânire, afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp”. Trecem la fel de repede și peste proprietățile aruncate în media ale mult mai “banalului” coleg de farfurie – orezul: “îți dă foarte multă energie, reglează presiunea sanguină, anti-inflamator, reglează digestia, stimulează sistemul imunitar, ajută la îngrijirea pielii”. Dacă ați mai fi aflat că și bacon-ul e anti-inflamator, mai că vă repezeați să comandați, așa-i? Ei, bine, de bacon nu vă spun nimic astăzi, doar așa ca să vă simțiți tachinați.
Aș fi putut însă continua pe încă vreo câteva pagini cu aceste proprietăți, atât ale sparanghelului dar mai ales ale orezului, însă nu acesta este scopul meu (a se citi sfatul meu) de astăzi. O să mă opresc însă la încă una, larg răspândită: orezul nu are colesterol. Oameni buni, niciun aliment vegetal (legume, cereale, fructe, flori etc.) din lumea aceasta sau cealaltă nu are colesterol! A sublinia că orezul nu are colesterol este ca și cum ai spune că dragaveiul nu are proteine animale, este bun deci de mâncat în perioada de post! Rezultă că nici sparanghelul nu are colesterol, să nu ziceți că nu v-am spus!
Dar Nu acesta este atuul rețetei de astăzi. Ci alăturarea celor trei alimente. Avem în acest caz o porție completă de proteine, glucide cu absorbție lentă și grăsimi. Și vitaminele aferente. Cu fibre cu tot. Sau, pentru cei care încă mai dau scroll pe net, o porție mică din hrana regilor, o porție medie anti-inflamatoare cu zero! colesterol și o porție mare de energie afrodiziacă!
Ați observat, desigur, că rețeta conține și busuioc, despre care n-am zis nimic. Aș fi putut, dar ar fi fost păcat! Pentru că busuiocul se pune de Bobotează sub pernă pentru a-ți visa ursitul. În cazul fetelor nemăritate. Pentru toți ceilalți există mastercard!

Rubrica realizata de: Prof. Alin Paius
Antrenor de Fitness
Februarie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *