Interviu dl Marius Statescu – Imo Office
septembrie 15, 2021
Trio Burger
septembrie 15, 2021

Moment umilitor…

Moment umilitor

Recunosc, am folosit un titlu de tabloid. Dar ei nu.
Îmi apare în online, pe un site destul de cunoscut, următorul titlu: “Moment umilitor suferit de o ciclistă, în direct la TV!”
Feministă din mamă-n fiică, convinsă fiind că biata ciclistă a fost jignită ca la uşa cortului de cine ştie ce măgar cu facultatea făcută de acasă în timp ce lucra la stat, intru să citesc.
Mare-mi fu mirarea când ce-mi văzură ochii: o fată care se plimba cu bicicleta a vrut să-şi facă un selfie şi în timpul acestui proces de creaţie artistică de mare virtuozitate s-a dezechilibrat şi a căzut. Nici măcar n-a fost cine ştie ce căzătură, ci pur şi simplu a pus piciorul jos şi apoi a căzut uşor în fund. Atât. Apoi s-a ridicat frumos, s-a urcat pe bicicletă şi-a plecat. Moment umilitor? Care moment a fost umilitor? Usor jenant, poate. Haios, poate. Dar UMILITOR? De unde? Nici măcar în categoria “epic fails” n-ar intra.
Şi nu, nu cred că persoana care a scris articolul a vrut să folosească un titlu de tabloid pentru a atrage cititori. Şi e posibil să fie o mare șansă să nu aibă habar de sensul cuvântului “umilitor”. Dar nu de asta l-a folosit aici. L-a folosit cu atât de mare uşurinţă din acelaşi motiv pentru care si noi folosim expresia „îmi asum” de tot atatea ori. Pur si simplu nu ne mai interesează. Nimic.
Nu. Umilitor nu e să cazi de pe bicicletă. Umilitor e să stai la coadă la taxe şi impozite doar ca să te trimită de la un ghişeu la altul. Umilitor e să vezi cum se schimbă politicienii între ei şi nimic altceva. Umilitor e să vezi cum mii de kilometri de autostradă sunt în buzunarele unora care sunt liberi bine-mersi! În același timp e umilitor să vezi cum într-un sondaj din anul 2021 78,2 % dintre români consideră că suntem priviți de Uniunea Europeană ca cetățeni de mâna a doua! Umilitor e ceea ce a păţit Jerrie Cobb în anii 60 din partea misoginilor de la NASA. Umilitor e ceea ce păţesc zilnic bătrânicile noastre de la şi de pe lângă piaţă când încearcă să vândă câteva legături de pătrunjel. Si mai pot da sute de exemple, dar termin cu unul singur. Umilitor e sa vezi cum un puști (puștoaică) care abia a terminat facultatea și folosește cu atâta lejeritate cuvinte pe care nu vrea să le înțeleagă va deveni influencer peste câteva luni!

Articol de:
Ana Hodobet
Septembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *