Nu trageţi obloanele!

Tronson Autostrada Sibiu – Boita
septembrie 13, 2020
Piept de raţă cu piure de ţelină – La OK te hranesti sanatos!!
octombrie 8, 2020

Nu trageţi obloanele!

Mie mi-e destul de e clar că nu mai merge cu închisul orașelor. Magazinelor. Restaurantelor. Teatrelor. Cinematografelor. Cred că de data aceasta Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Vâlcea s-a pripit puţintel. De ce spun asta? Pentru că dacă tot a fost lăsată responsabilitatea decizională pe seama autorităților locale, cred că acele autorități locale ar fi trebuit sa ia decizii conforme cu situația din localitatea respectivă în momentul respectiv. Pentru că la noi în oraş (vorbesc doar de situaţia pe care o cunosc) tocmai cei care respectau cu stricteţe regulile au fost primii închişi. Sau au fost băgaţi în aceeaşi oală cu ceilalţi care nu vor sau nu le pasă de reguli. Vă dau doar câteva exemple: De la redeschiderea cinematografelor măsurile au fost draconice şi spectatorii foarte puţini. Am fost la două filme, abia dacă am văzut câţiva oameni în tot cinematograful. Chiar şi aşa, cu sala goală, la un moment dat un angajat a venit şi a rugat/obligat un cuplu, soţ şi soţie, să stea pe parcursul filmului la un scaun distanţă unul de celălalt. Deşi, repet, sala era aproape goală! Dacă nici aici nu se respectă măsurile ca la carte/ordonanţă, nu mai ştiu unde se respectă! Nu mai vorbesc că angajații aveau mască, mănuși și viziere!
La fel şi la teatru. Am fost la Teatrul Municipal Ariel. Să fi vrut să ating pe cineva cu umbrela şi nu puteam. Cam trei scaune distanţă erau între spectatori. Deci vreo 50 persoane în toată sala de două sute de locuri! Plus mască pe tot parcursul spectacolului şi dezinfectant peste tot.
La fel și la restaurante. Nu am mai văzut aglomerație, nu am mai văzut haos, nu am mai văzut grabă. Ba chiar am asistat la un episod în care un angajat a strigat după un client care uitase să-și pună masca la intrare.
Și aici voiam să ajung. Faptul că unii uităm să punem mască, alții nu vor, iar altora nu le pasă, ne spune un singur lucru. Încă nu ne temem suficient. Nu pentru noi, ci pentru alții, cei din categoria de risc. Nu ne pasă de… ceilalți. Nu ne interesează! Și atunci salut prima măsură serioasă luată de autorități care ar putea face diferența. Polițiști în civil care să dea amenzi peste tot pe unde nu se respectă regulile. Mi-e greu să cred că o să se și pună serios în aplicare, dar aș fi prima care i-aș felicita dacă așa ar sta lucrurile. La treabă!

Articol de Ana Hodobet
Octombrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *