Piept de raţă cu piure de ţelină – La OK te hranesti sanatos!!

Nu trageţi obloanele!
octombrie 8, 2020
Ioana REGEP director vanzari PRIMEXPROD dealer autorizat Ford
octombrie 8, 2020

Piept de raţă cu piure de ţelină – La OK te hranesti sanatos!!

Mirror, mirror!

Mirror, mirror on the wall, who’s the fairest of them all?
Ei, iaca, întrebarea asta ne bântuie de mititei, cam de când părinţii ne-au scos ochii, şi nu o dată, că un anumit coleg sau o anumită colegă a luat la lucrare o notă mai mare decât am luat noi! Şi atunci, care-i răspunsul?
Să fie cotletul de berbecuț de data trecută, să fie rasolul de vită de data viitoare sau să fie pieptul de rață de astăzi?
Vedeți, și în nutriție ne învârtim în jurul acelorași păcate ca și în viața de zi cu zi. Vrem cea mai bună educatoare pentru copilul nostru, apoi cel mai bun liceu, cea mai bună meserie, vrem ca vecinii noștri să fie cei mai cinstiți, liniștiți și fără de bormașină oameni de pe planetă; Apoi vrem ca zilnic șeful să fie zâmbitor, vrem ca vremea să fie pe gustul nostru și talia să nu ne crească mai mult decât ne spun „influencerii”. Și, ocazional, vrem ca iarba să fie mai verde în curtea noastră. A se citi „tot timpul”. Şi mai vrem ca Pro TV să ne spună tot ceea ce ne spune Antena 3. Sau viceversa.
Iar la restaurant am vrea să alegem fix cea mai bună combinație de alimente, potrivită scopului nostru. „low calories” pentru cei care vor să slăbească, „micronutrients” pentru cei care vor energie, „proteins” pentru cei care vor masă musculară, „atkins diet” pentru cei pasionați de „time travel” și dieta cu gheață pentru cei abonați la „The Flat Earth Society”.
Iată, deci, că rețeta noastră de astăzi, piept de rață cu piure de țelină, mulțumește pe toată lumea (deși expresia în sine e un nonsens în societatea de astăzi puternic polarizată):
Low calories cat cuprinde, microelemente mai bune ca-n sparanghel și țelină nu găsești decât poate în anumite neocortexuri de prin parlament, proteinele din pieptul de rață – cele mai bune, doctorul Atkins e mulțumit acolo unde e el când vede ciuperca din farfuria alăturată, iar pământul e rotund în ciuda platfusului meu deloc pronunțat.
Poftă mare!

Articol de: Prof. Alin Paius
Octombrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *