Tronson Autostrada Sibiu – Boita

Cotlete de berbecuţ
septembrie 13, 2020
Nu trageţi obloanele!
octombrie 8, 2020

Tronson Autostrada Sibiu – Boita

Lucrari sunt desfasurate pe santierul lotului III al autostrazii Sibiu - Orastie, in zona viaductului de la Aciliu din judetul Sibiu, vineri, 7 noiembrie 2014. OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Să ne bucurăm!

M-am bucurat foarte mult când am văzut imagini filmate cu drona de la şantierul construcţiei tronsonului de autostradă Boiţa – Sibiu. Părea că se lucrează serios, ba mai mult, cei care au realizat filmuleţul spuneau că lucrările vor fi gata în maxim patru ani! M-am bucurat şi mai mult când am realizat că peste numai patru ani, după o numai oră prin frumoasa vale a Oltului, mă voi aşeza frumos pe autostradă şi mă voi opri abia la Viena. Sau la Roma. Sau la Amsterdam. Sau oriunde va vrea prietenul meu să-mi facă o surpriză!
Apoi am fost duminică la Sibiu. Şi ştiam că este semafor pe valea Oltului, aşa că intenţionat am plecat seara mai târziu spre Vâlcea. Vorba aceea: mai bine stai o oră în plus la mall, decât o oră în plus în trafic! Ei bine, am luat ţeapă! Nu ştiu exact de la cine, dar am luat! Se întunecase bine de tot afară când am ajuns noi la Boiţa. Şi ce să vezi, coadă de mai bine de o oră întârziere, aşa ne spunea waze-ul. Am zis că e o eroare, câte maşini să fie la semafor duminică la ora 22.00? Ei bine, nicio eroare. Aşa a fost! Şi atunci mi-am adus aminte de tronsonul de autostradă Boiţa-Sibiu şi m-am mai bucurat o dată foarte tare!
Apoi, duminica cealaltă am plecat imediat după prânz la Curtea de Argeş, la nişte rude. Şi ce să vezi, blocaj pe barajul din nord. Noi stăm în Bujoreni. Accident, zic. Aiurea, zice waze-ul, blocaj în trafic. Întârziere mai mult de o oră, mai zice! Încep să mă cert cu el, cu GPS-ul, ca să vedeţi minte de muiere frustrată! Cum adică, blocaj mai mult de o oră? De ce? Nu mai înţelegeam nimic, dar a avut dreptate. Abia peste o oră treceam de intersecţia de la PECO Boromir, de la Budeşti. Şi atunci m-am calmat pentru că mi-am adus aminte de tronsonul de autostradă Boiţa-Sibiu şi m-am mai bucurat încă o dată foarte tare!
Acum realizez că în ultima duminică a acestei luni sunt alegeri locale. Şi ce să vezi, coadă de mai bine de o oră la promisiuni. Dar ce zic eu “o oră”! Mai bine de o oră, aproape 31 (treizeci şi unu!!!) de ani! Iată, însă, că de data asta coada a funcţionat. Pe 27 mă duc la vot la prima oră! Şi atunci o să-mi aduc aminte de tronsonul de autostradă Boiţa-Sibiu şi o să mă mai bucur o dată foarte tare!

Ana Hodobetz – Septembrie 2020 –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *