Branzino
decembrie 15, 2021
PASINDORA – estetica dentara si faciala la superlativ
decembrie 15, 2021

Problemele Noastre

Problemele noastre

V-am spus de câteva ori în anul care tocmai se încheie că-s cam toantă. Ca să nu zic altfel. Câteodată am avut dreptate, câteodată m-am alintat. Ca toate fetele cochetele. Dar acum chiar am comis-o!
Vine acuș-acuș 2022! Și se împlinesc doi ani de pandemie. Cuvânt devenit din păcate la fel de banal ca „antibiotic”. Și la fel de neînțeles.
M-am trezit deunăzi că mă cert cu Mihai (bine, doar ne contraziceam dar la noi, ca și la voi, dacă asculți la ușă, ca orice vecin drăguț care se respectă, zici că mai avem puțin și ne dăm cu ceva în cap). Și cum vă spuneam, mă contraziceam cu Mihai în legătură cu programul de Revelion. Că ne-a mâncat undeva – vorba lui – să ne luăm bilete în afara țării. Și acum trebuie să facem test PCR atât la plecare cât și la revenirea în țară! Toate bune și frumoase, că nu suntem noi deranjați de două bețișoare în nas, dacă n-am fi obligați din cauza datei de plecare să facem testul fix în ziua de Crăciun! Iar la întoarcere pe 31 sau 1 ianuarie. Da, o să-mi ziceți că sunt cu adevărat toantă, dar nu am eu domnule avion privat! Dacă așa erau puse cursele, ce puteam să fac?
Așadar, Mihai zicea că nu o să avem unde să facem testul zilele acelea, eu ziceam că sigur găsim o clinică deschisă non-stop. Și uite-așa o ținurăm noi cîteva ore bune, blestemându-ne soarta și pandemia care ne-a adus în halul acesta de ghinion și mizerie emoțională.
Apoi.ceva straniu s-a-ntâmplat! Mi-am adus brusc aminte de vărul George, de la Bălcești, care și-a pierdut serviciul din cauza pandemiei; mi-am adus aminte de colega mea de birou, Ileana, care și-a pierdut tatăl din cauza virusului; mi-am adus aminte de miile de copii care au fost nevoiți să stea singuri acasă cu școala on-line zile, săptămâni, chiar luni de zile, mi-am adus aminte de disperarea medicilor, de lacrimile copiilor, de tristețea bunicilor, de confuzia teribilă care încă ne înconjoară.
Și nu mi-a mai păsat dacă am sau nu unde face testul. Chiar și carantina pare suportabilă la intrarea în țară, dacă o fi să fie.

P.S. Ce mă distează ăștia cu geci de puf scumpe, cum le plimbă ei prin ploaie crezând că-s impermeabile!
Păi da, nu vă zisei că-s toantă?
La mulți ani și nouă și vouă și tuturor celor care cred că vaccinul astupă gura și nasul blocând intrarea microparticulelor!

Articol de: Ana Hodobet
Decembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *