Inițierea tinerilor în lumea vinului cu Ana Maria Aparastei – Grupul de Firme Cotnari
noiembrie 12, 2021
Problemele Noastre
decembrie 15, 2021

Branzino

Branzino

File de biban, măsline Kalamata, măsline verzi, sos napoli, orez sălbatic, parmezan, rosii cherry

La OK te hrăneşti sănătos!

De unde vine bibanul?

Nu, nu trebuie să vă chinuiți răspunzând la această întrebare, pentru că nu este deloc relevantă. Nu în acest context al sărbătorilor de iarnă 2021! Da, aţi citit bine! Nu e important de unde vine bibanul. Important e că e pește. Important e că nu e porc. Atât! Pentru că așa cum bine știți, nu există superalimente! Şi ţin să subliniez „amănuntul” acesta în ciuda zecilor de site-uri care promovează exact asta: superalimentele şi beneficiile lor. Ba nu, superalimentele şi super-mega-giga beneficiile lor! Mai ales după sărbători, când se presupune, pe bună dreptate, că am fi exagerat. Atunci o să apară superalimentele în combinație cu o altă super-poveste de adormit copiii: detoxifierea! Dar despre asta în ianuarie, când vom străluci mai ceva ca zăpada într-o zi însorită, la cât de detoxifiați vom fi după sfaturile mele bombastice descoperite în paginile acestei reviste!
Ei bine, nu. Superalimentele nu există. Deci nici porc de 160 kg care să ne fie “repartizaț” pe gratis sau biban care să înlocuiască ciorba de legume! Sau rețetă care să concureze cu aerul curat al sărbătorilor de iarnă. Pe care ar fi indicat să-l respirăm cât mai des și mai profund.
Da, intenţionezi să mănânci mult de sărbători. Nu eşti singur(ă). Respiră. Sau poate că nu intenţionezi, dar eşti conştient(ă) că n-ai scăpare. E-n regulă. Respiră. Sau poate te minţi ca în fiecare an că de data asta o să ai grijă să nu depăşeşti măsura. Care măsură? Relaxează-te. Respiră. Indiferent de postura în care te vei găsi, bibanul, căci despre el este vorba astăzi, dacă îţi place, poţi să îl consumi fără teamă de necunoscut. Mai ales în rețeta de mai sus, chiar dacă găsim prezent încă din titlu și cuvântul „sos”. Mediteranean. Napoletan. Whatever. Tot sos e. Dacă nu l-ai gătit cu mâna ta, e bine să consumi cât mai puțin din el, să fii sigur că nu adaugi calorii ascunse. În rest, toate bune: măslinele cu super-acidul oleic, orezul cu super-glucidele și bibanul cu super-omega 3, super- proteine și super-B12. Că tot vorbeam de super-alimente!
Sărbători fericite cu mese îmbelşugate şi pofte cumpătate!

Articol de: Prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Decembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *