Restaurante deschise

Alin Mardale – Casa Auto Valcea – Pasiunea pentru masini isi are originile, intr-adevar, in provocarile copilariei. As putea spune, deci, ca provocarea a devenit pasiune, iar pasiunea, ca orice pasiune adevarata, a devenit realitate.
iulie 14, 2020
Stelele nu mor niciodată
august 11, 2020

Restaurante deschise

N-ai cum! N-ai cum să nu vorbești despre Covid. Coronavirus. Virus. Epidemie. Pandemie. Pan-de-mi-e, fetelor! Din păcate, la noi fiind mulți analfabeți funcționali, când rostim cuvântul pandemie nu-i pricepem exact sensul. Altfel ar trebui să ne cutremurăm. Sau să ne protejăm. Și e suficient să te uiți pe litoral. Și-o să-mi dați dreptate.
Am fost la mare. La Mamaia, evident, doar nu credeați că mă refer la perla litoralului românesc – „Sunny Beach!” Și ce să vezi? Și surprize plăcute, dar și neplăcute. Mai întâi mi-a plăcut că la hotelul unde am stat, absolut toți turiștii purtau măști în interior. Toți! Dar asta ținea în primul rând de atitudinea angajaților, care le atrăgeau imediat atenția dacă vreunul uita. Pentru că, recunosc, și mie mi s-a întâmplat să mai uit masca atunci când am ieșit din cameră. Deci de apreciat în primul rând angajații. Sunt convins că dacă ei nu erau stricți aș fi văzut din ce în ce mai multe cazuri de „uituci”, prin tot hotelul. Apoi, am ieșit afară. Seara, promenadă, magazine, locuri de joacă, aglomerație. Cam zece la sută dintre turiști purtau mască. Și vreo alți 20% o purtau sub barbă tot timpul. Deși deja se dăduse o lege prin care era obligatorie în acele zone, deși (mai ales) cazurile de covid19 sunt în continuă creștere și deși nu era zonă în care să nu-ți respire cineva în ceafă! Deși nimeni nu părea să se grăbească, toți parcă preferau înghesuiala!
Acum cred că e clar pentru toată lumea că vom trăi cu/printre virus mult timp de-aci-nainte. Am sperat cu toții că două luni de stare de urgență va rezolva situația. Nu a mers. Nu e nici cazul să facem mișto. Trebuia să încercăm. Acum ne e ceva mai clar. Trebuie să fim mult mai atenți. Dar… nu paranoici, pentru că nu rezolvăm nimic.
Ce voiam de fapt să spun: A fost vreme frumoasă și am mâncat tot timpul la terasă. Dar dacă ploua trei zile? Ce făceam? Ce facem, de fapt? Pentru că vine toamna în curând. Restaurantele trebuie deschise la un moment dat. Cu reguli noi, chiar drastice pe alocuri. Și cu controale la fel de drastice. Apoi vine iarna. Mai bine să le deschidem din timp, când avem posibilitatea să stăm și pe-afară, ca să ne obișnuim cu noile reguli. Și să nu ne îmbulzim. Și, mai ales, să aibă timp patronii și angajații să se obișnuiască cu noile reguli de interior ca să poată atrage atenția și să poată controla situația. Pe clienți nu te poți bizui. „Never!”
Personalul va fi cheia! În voi ne este speranța. Fiți fermi, fiți preciși, fiți atenți și la final lumea vă va mulțumi!
Articol de : Ana Hodobet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *