Oua Benedict
iunie 14, 2023
Banalizarea raului
iulie 18, 2023

Roland Garros

Roland Garros

Între 22 mai și 12 iunie se desfășoară la Paris al doilea turneu de Grand Slam al anului, la Roland Garros. Când voi veți citi, deci, aceste rânduri, Iga și Carlos vor fi ridicat de mult trofeele deasupra capului. Dacă nu m-oi înșela, n-ar fi prima dată. Păi dacă Nadal și Halep n-au putut participa, atunci era mult mai clar! 😊
Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc astăzi.
Mă uitam la semifinala feminină. Cea între Iga Swiatek și Beatriz Haddad Maia. Semifinală foarte interesantă, între capul de serie numărul 1 și o jucătoare puternică, în formă, care tocmai o eliminase pe Ons Jabeur în sferturi. Semifinală programată la o oră rezonabilă, mult după ce omul de rând ieșise din schimbul unu.
Și când televiziunea lărgește cadrul cu tribunele, ce să vezi? Tribunele aproape goale! La o semifinală de Grand Slam! Să ne înțelegem, exagerez, nu erau chiar goale, poate jumătate, dar din cauză că “jmecherii” de la loje nu catadicsiseră să apară (sau să-și cumpere bilete), imaginea era dezolantă.
Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc astăzi.
Oare pe ei nu i-or deranja chiar deloc? Faptul că eu, fată crescută la oraș, mă uit la asta și mă minunez? Ba chiar și scriu despre eveniment. Nu le-o crăpa obrazul de rușine când se gândesc că eu, fată crescută cu cozonac de Sărbători, o să îi arăt cu degetul? Cum să organizezi o asemenea semifinală cu atâtea scaune goale?
Cum pot, în cazul acesta, să meargă mai departe cu turneul? Dar de promovare nu au auzit?
Dar de adus cu autocarul oameni care să umple sala, sau copii de la școală ca să dea bine la domnii jurnaliști, nu le-a zis nimeni? Chiar așa am ajuns? Pe cine să le recomandăm ca să-i învețe? Spuneți dumneavoastră!
Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc.
Panglică de ce n-or fi tăiat?

Articol de: Ana Hodobet
Iunie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *