Ferrari
aprilie 18, 2023
O nouă farmacie veterinară MobilePet își deschide porțile în comuna Galicea, județul Vâlcea, alături de supermarketurile Annabella!
mai 8, 2023

Saganaki

Saganaki

Creveți la tigaie în sos de roșii, brânză feta și ouzo

La OK te hrăneşti sănătos!

A apărut ceapa verde!
Așa este, dragi gurmanzi ai Râmnicului, a apărut ceapa verde! Unii probabil că știau, alții află acum, pe mulți nu-i interesează – că doar de-aia se află acum la restaurant și nu în propria bucătărie cu un șorț sexy în jurul taliei, iar ceilalți se întreabă ce legătură are ceapa verde cu „Saganaki”! Păi – o legătură de doi lei. La piață. Fix doi lei la momentul în care scriu eu aceste rânduri, dar probabil mult mai ieftin când o să le citiți voi! Dar nu contează prețul, merită! Ceapa verde merită!
Ceapa verde este atât de sănătoasă încât i se mai spune și „O mie de leacuri într-un fir”! Ar fi și păcat să nu ne bucurăm de beneficiile ei chiar acum când e proaspătă! Este un adevărat depozit de substanțe vitale pentru organismul nostru astfel încât în loc de salata clasică de roșii cu castraveți fără gust, eu propun să cereți ospatarului de la „OK” câteva fire de ceapă verde! Și chiar dacă nu au în meniu, am auzit că’s tare descurcăreți și cred că vă rezolvă. Sau dacă nu doriți să mâncați ceapa ca atare din motive estetice (o prostie, nu?), spuneți-i să vă prepare repede o salată cu ceapă verde. E chiar și mai bine!
Ce simplu a fost eseul de luna aceasta de când mi-a venit idea cu ceapa! Doar aparent însă, pentru că fiind simplu de explicat nu am completat numărul de caractere propus, aşa că trebuie să vă mai spun ceva în plus. Şi iată ce vreau să vă povestesc:
Acum trei zile, a venit la sală o domnişoară şi m-a întrebat: Ce exerciţiu să fac ca să dau burta jos? După tonul cu care mi-a “servit” întrebarea era clar că nu pot să o fac să înţeleagă că nu are numai un anumit exerciţiu de făcut, ci un complex de paşi foarte bine determinaţi, care include pe lângă exerciţii şi alimentaţie, odihnă, cardio, asumare, consecvenţă, motivaţie etc.
Aşa că am răspuns simplu: Bandă. Replica a venit imediat:
– Cum, nu trebuie să fac abdomene?
– Nu!
Peste o jumătate de oră, ia ghiciţi ce exerciţii am văzut-o făcând prin sală?
Exact.
Saganaki, frate!
Articol de: prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Aprilie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *