Piept de Curcan Panko
octombrie 15, 2022
Cotlete de Berbecut
noiembrie 15, 2022

Studiu de caz

Studiu de caz
Se dă o scară de bloc, cu interfon. Se găsește o soluție de anvelopare, pentru a nu ne îngheța nasul și picioarele la iarnă, când sfertul de rezidenți rămas racordat la CET abia simte nițică căldură pe doi elemenți ai caloriferelor de fontă grea montate de specialiștii glorioasei epoci de aur. Cacofonie intenționată, o să vedeți imediat de ce!
Apoi, se contractează o firmă specializată în anvelopare, probabil cei care au venit cu prețul cel mai mic, firmă care trimite, bineînțeles, o echipă de specialiști pentru a… lucra!
Din cei zece specialiști în schele, polistiren expandat și bormașini, lucrează tot timpul trei muncitori, dau indicații cinci și doi lipsesc.
Întrebarea numărul unu: Dacă lucrarea a fost contractată pe o perioadă de trei luni, în cât timp va fi recepționată?
Apoi, se întâmpină, evident, mai multe probleme care nu au putut fi anticipate cum ar fi ploi, vânt, iarnă și dezinteres, dintre care cea mai gravă o puteți vedea în fotografia alăturată: Blocul are interfon. Șoc și groază! Muncitorii stau trei zile departe de el, speriați ca de o cobră regală asiatică, neștiind ce să facă. Se cheamă inginerul. E plecat. După trei zile, un muncitor cu experiență și mână sigură își ia inima-n dinți și decupează “la ochi” polistirenul pe forma interfonului. Forma se potrivește ca mănușă. De box. Colegii aplaudă frenetic! Lucrarea este gata, încă un succes al echipei de specialiști va fi consemnat în analele lucrărilor cu grad ridicat de risc și detaliu.
Întrebarea numărul doi: Dacă pământul se învârtește în jurul soarelui cu treizeci de kilometri pe secundă, iar sistemul nostru solar se rotește în jurul centrului galaxiei noastre cu două sute și douăzeci de kilometri pe secundă, cât timp credeți că imaginea alăturată va rămâne exact așa cum a fost recepționată?

Articol de: Ana Hodobet
octombrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *