Big Spicy Burger
septembrie 15, 2022
Studiu de caz
octombrie 15, 2022

Piept de Curcan Panko

Piept de curcan panko
Șnițel din piept de curcan cu pesmet panko și cartofi noi

La OK te hrăneşti sănătos!

Kartoffel

Astăzi, așa cum am promis, abordăm un nou “Mare” mit pentru slăbit.
Nou pentru unii, căci pentru cei/cele care își tot ascund dietele eșuate pe sub paltoanele la modă, mitul acesta are mai mulți ani decât masca lui Tutankhamon.
Este vorba de banala (a se citi stigmata) combinație – cartofi cu carne. Știți deja motivele, nu vă mai jignesc eu acum, reluându-le!
Nu vorbim de cartofi prăjiți sau piure sau copți sau ceafă sau pulpă sau șnițel. Vorbim la modul general. Cartofi cu carne.
După unii(excepție fac toți strămoșii noștri), rezultatele acestei combinații sunt dezastruoase ducând până la proastă digestie, balonare, constipaţie, sindromul de colon iritabil, apariţia crampelor şi altele.
După alții, România are mari șanse la calificarea în grupele turneului final de fotbal Euro 2024, care va fi găzduit de Germania.
Și cum, în ciuda șansei aparent favorabile, atât calificarea respectivă, cât și combinația perfectă sunt foarte greu de obținut, așadar rămâne în sarcina mea să vă dau soluția.
O soluție ca nouă. N-are mulți kilometri, vine din Germania, a fost inventată de o bătrânică, a fost ținută mai mult în garaj și nu a mers cu ea decât la piață și la biserică. La piață ca să știe ce legume să aleagă și la biserică doar cât să se dea mare în fața celorlalte octogenare.
Cartoful nou! Un cartof nou are doar 25 de calorii şi o serie de nutrienţi care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentaţie sănătoasă. Pentru a nu pierde vitaminele care se dizolvă în apă, precum vitamina C, prepară cartofii noi la cuptor, cu putină sare şi piper.
Și la final, să vă lovesc fix în moalele prejudecăților- nu aruncați coaja de la cartofi, are beneficii mai multe decât cartoful în sine! Coaja cartofilor noi conţine cele mai multe vitamine şi minerale, astfel ca îi poţi consuma ca atare. Cartofii noi sunt ideali, deoarece au coaja mult mai subţire.
Este că v-am salvat silueta și manșeta? Este!
Cu plăcere!

Articol de: Prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Octombrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *