Dinozaurii printre noi
septembrie 15, 2022
Piept de Curcan Panko
octombrie 15, 2022

Big Spicy Burger

Big spicy Burger
Brioșă pufoasă, carne de vită black angus 100%, gorgonzola

La OK te hrăneşti sănătos!

To mit or not to mit?

A venit toamna și ce să vezi, încep iarăși să fie animate sălile de fitness. Și hipermarketurile. Nu că ultimele n-ar fi fost animate și vara!
Iar sălile de fitness arhipline aduc cu ele și arhicunoscutele mituri despre slăbire. Căci, normal, după un all inclusive peste vară (unii chiar două-trei), suntem nevoiți să facem din nou cunoștință cu hainele noastre din dressing. Lumea se schimbă, și noi o dată cu ea!
Și multe se schimbă foarte repede. Vremuri, granițe, talii. Iar dintre cele trei menționate cel mai mult ne deranjează talia. Din păcate. Am zis că ne deranjează? Am greșit. Ne sperie cumplit!
Dar nu ne panicăm, căci în zilele noastre toooată lumea se pricepe la slăbire! Oriunde întorci capul poți găsi pe cineva care să-ți recomande o metodă sigură, simplă, ieftină și fără efort! Chiar și o dietă. Personalizată sau nepersonalizată. Cum vrei tu, boss, așa o scoatem! Proaspătă!
Nu o să pot să acopăr într-un singur număr al revistei toate Marile Mituri! Pentru că, da, sunt Mari mituri și mici Mituri. Nu, nu pentru oameni mari și mici, ci pentru oameni disperați si mai puțin disperați.
Astăzi voi începe cu transpirația.
Zice-se că dacă faci saună sau dacă folosești ceaiuri diuretice slăbești. Greșit. Prin transpirație se elimină apa din corp împreună cu minerale și vitamine. Într-adevăr, pierzi din greutate, dar este Apă, nu grăsime! Grăsimea se consumă doar prin transformarea ei în lucru mecanic (mișcare!) și căldură sau prin participarea ei la alte procese metabolice. Prin deshidratare faci în schimb un lucru foarte rău: oprești eliminarea toxinelor și poți induce o retenție de apă suplimentară după câteva zile. Adică te vei umfla mai rău, te vei constipa și vei avea corpul plin de toxine. Sauna îți și încetinește metabolismul (din cauza căldurii), deci un alt motiv pentru care să te ferești de această pseudo-metodă de slăbire.
În loc de concluzie: îngrașă “Big spicy burger” sau nu îngrașă?

Articol de: prof. Alin Paius, antrenor de fitness
Septembrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *