Vă dați seama că… vaccin!

Cotlet de porc cu os şi cureluşă de şorici la grătar
februarie 17, 2021
Calamari alla Griglia
martie 15, 2021

Vă dați seama că… vaccin!

Vă dați seama că… vaccin!

Vă dați seama că dacă noi, românii, nu am făcut mai nimic în anul 2020 pentru că ne-a blocat ba pandemia, ba teama, ba guvernul în case, ba lenea în izmene, la fel s-a întâmplat și cu cercetătorii ăia care au dezvoltat vaccinul anti Covid 19! Păi dacă și guvernul lor i-a blocat în locuințe, cum să dezvolte vaccinul atât de repede? Nu se poate!
Că doar n-aveau acasă pahare Berzelius, bec Bunsen și cutii Petri cu capac, ca orice inginer român angajat la stat, care se respectă. Apropo:
Vă dați seama că dacă noi avem la stat oameni mulți care nu au studii de specialitate potrivite funcției în care au fost angajați, incompentenți cu alte cuvinte, la fel s-a întâmplat și cu cuplul Ugur Sahin și Özlem Türeci? Iată, chiar faptul că sunt un cuplu întărește speranța românilor „putori” că și la ei nepotismele sunt în floare!
Vă dați seama că dacă la noi investițiile au însemnat dintotdeauna bani în buzunarele celor care ne conduc, nici la ei n-are cum să fie prea diferit. Adică să fim serioși, cât de dezvoltat să fie laboratorul ăla de cercetare? Iar, legat de asta, fraza următoare și-a dovedit penibilitatea pe plaiurile mioritice „a long time ago”! Cică „Munca de cercetare de ani îndelungați își arată acum roadele”. V-am zis că e penibil? În primul rând că nu aveau cum să lucreze cercetătorii noștri la un vaccin anti covid înainte ca virusul să apară. Deci nici ai lor! Scurt!
Ca să nu mai vorbim de cipuri, modificare ADN, țesuturi de fetuși, programare, Bill Gates, Romeo Cercetătoru’, Baba Curioasa etc. Păi unde nu e foc nu iese fum, nu e asta baza dialogului între popoarele vecine și prietene? Sau vecinii populari și prieteni?
Vă dați seama că dacă noi nu știm diferența între ADN și ARN, pentru că nu s-a studiat la liceu, și la ei e la fel. Păi cum altfel, că programa e aceeași, profesorii tot doi ochi, o gură și două urechi au, iar mingea e tot rotundă și peste hotare, ar zice Pițurcă. Așadar, nu avea cum să le ia doar câteva luni cercetătorilor ălora de când au deschis cartea să studieze până la „bum” vaccinul surpriză!
Plus că am fost cu tata la vaccin (mama are sub 65 de ani, iar eu sunt sănătoasă tun, nu mă încadrez decât în ultima categorie). Am fost programați la Bălcești. Băi, prea era bine organizat totul, la 10.00 aveam programarea, la 10.03 i-au făcut vaccinul. Profesionist, curat, cu monitorizare atentă după aceea, ce să mai vorbim, pute a făcătură de la o poștă! Fără vorbărie multă, fără încurcături, fără cozi, fără scandal. Ziceai că-s nemți.
Păi vedeți? Dilema rămâne: Ce căuta neamțu-n Bălcești?

Articol de: Ana Hodobetz
Februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *