Vă dați seama că… vaccin!
februarie 17, 2021
„Există două femei în fiecare femeie…”
martie 15, 2021

Calamari alla Griglia

Calamari alla griglia
Calamari, salată iceberg, roșii cherry, usturoi, măsline, ulei de măsline, crutoane pâine

LA „OK” TE HRĂNEŞTI SĂNĂTOS!
Pot să slăbesc… aici și acum? Da, poți!
În sala de fitness poți auzi multe tâmpenii. Da, nu e un loc unde ți-ai imagina că se vorbește mult, dar lumea e curioasă. Mai ales cei (cele) care abia pășesc pragul unei săli de fitness. Imaginându-și câini cu covrigi în coadă (în traducere liberă – metode moderne de slăbit) sau pilule minune de „exterminare” a țesutului adipos. Și astfel, apar întâmplări mai mult sau mai puțin hazlii. Depinde din ce unghi privești. Întâmplarea următoare intră în top cinci fără doar și poate. Topul meu, evident.
Să vedeți ce mă întreabă zilele astea o domnișoară începătoare: „Nu vă supărați, cum pot să slăbesc… deasupra genunchiului?” Am crezut că n-aud bine, așa că am adoptat figura clasică „stai drept, zâmbește tâmp și pari interesat”, și-am îngăimat un „poftim” șoptit aproape firesc. Domnișoara nu și-a dat seama că tocmai am picat testul întrebărilor fulger, așa că a continuat: „M-am îngrășat deasupra genunchiului, cum pot face să slăbesc?” Ba mai mult, intuind după fața mea extraterestră tulburarea psihică ce mă străbătea în momentul respectiv, s-a și dezbrăcat să-mi arate! (Da, știu, “job-ul” de antrenor poate fi atât de greu câteodată! )
După ce am văzut unde era „problema”, pasul următor a fost simplu. I-am recomandat, evident, câteva exerciții. Credeți-mă, în acest caz, explicațiile suplimentare nu-și aveau rostul. Am suficientă experiență că să nu mai pic în capcana asta. Cu siguranță dacă intram în joc, mi-ar fi sugerat că dorește să slăbească „acolo” în două săptămâni. Hai, maxim o lună, dar să nu se mai vadă nimic, da? Culmea este, și asta trebuia s-o las la final, că domnișoara respectivă arată exact ca-n reviste: 90-60-90. Jur! Probabil revistele, mai nou, măsoară și circumferința coapsei peste vastul medial, altfel nu-mi imaginez dilema dumneaei.
Și totuși, ce legătură are genunchiul “dânsei” cu „calamari alla griglia”? Păi are, căci rețeta de azi este exact ce-i trebuie domnișoarei. E genul acela de „bunăciune” (la rețetă mă refer) care ar satisface pe oricine. Serios. Pentru că nu are calorii multe, cel mai „caloric” aliment de acolo e uleiul de măsline. Pentru că are fibre cât cuprinde. Pentru că are proteine complete. Pentru că are grăsimi esențiale. Mă rog, e atât de bună, încât cred că genunchiul domnișoarei e deja ca nou!
Reportaj de : Prof. Alin Paius
Antrenor de Fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *