Antricot vită de Uruguay cu cartofi noi și sos de piper verde
iulie 14, 2022
Recensământ 2022
august 16, 2022

Cotlet Tomahawk

Cotlet Tomahawk, cartofi cu parmesan si ciuperci umplute
Cotlet frăgezit de porc cu os, cartofi, parmesan, ciuperci, mozzarella, verdeață.

La OK te hrăneşti sănătos!

Nu o să vă surprindă deloc să aflați că ceea ce mănâncați poate avea un efect semnificativ asupra longevității voastre.
O alimentație echilibrată bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci poate însemna un adaos substanțial la speranța noastră de viață sănătoasă și la speranța de viață în general. Combinația exactă a alimentelor este foarte greu de stabilit și, prin urmare, este intens contestată.
Experimentul ideal, în care să distribui aleatoriu, la mii de persoane diverse cantități relative dintr-o varietate de alimente pe parcursul mai multor zeci de ani ar fi nepractic, extrem de costisitor și probabil lipsit de etică. Asta înseamnă că oamenii de știință nu au de ales și trebuie să se folosească de studii observaționale, iar din cauză că obiceiurile alimentare ale oamenilor sunt legate de veniturile lor, de statutul social, de interesul general pentru genetică și de starea de sănătate și pentru că toate acestea influențează speranța lor de viață, e foarte greu să se facă diferența între cauză și efect.
Rezultatul e că cea mai bună recomandare este, probabil, de natură pragmatică: Consumă o combinație sănătoasă de alimente diferite, nu prea mult dintr-unul singur și fii atent la cantitatea de alimente foarte dulci, grase sau procesate pe care le mănânci și nu bea prea mult alcool.
Consumarea unor mari calități din ultimul “superaliment” la modă în mod cert nu-ți va transforma starea de sănătate, dar o alimentație echilibrată cu siguranță o poate face.
Exemplul cel mai bun: cotletul de astăzi. Nu e cel mai tare superaliment, nu e nici cea mai senzațională combinație de nutrienți, ba chiar aș putea spune că nici măcar nu-i între primele mele alegeri de la „OK”. Dar are o calitate care nu poate fi pusă la îndoială: e o farfurie echilibrată în ceea ce privește proteinele, glucidele cu absorbție lentă dar și rapidă, lipidele dar și micronutrienții.
Stați puțin, că în poza de prezentare văd și usturoi! Hai că deja exagerăm cu echilibrul ăsta!
Poftă mare!

Articol de: Prof Alin Paius – antrenor de fitness
August 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *