O nație de învingători
iunie 15, 2022
Chiar si acum..
iulie 14, 2022

Kentucky chicken

Kentucky chicken
Fâșii din pulpă și piept de pui, aripioare de pui pane cu cartofi prăjiți și parmesan

La „OK” te hrăneşti sănătos!
Marele Mit

Există. Mituri. Știm. Cunoaștem. Și nu puține. Am trecut prin asta. Poate chiar de mai multe ori, nu? Dar următorul mit chiar nu are asemănare. Atât ca frecvență, dar mai ales ca magnitudine! Da, nici cutremurele nu se simt atât de profund cum se simte Marele Mit!
Am pus 3 kilograme în trei zile!
De Paște. Sau de Crăciun. Sau de Sfântă Mărie. Sau de sfânta cumetrie. Ca și cum ai fi mâncat fără să-ți propui, nesănătos și împotriva voinței tale DOAR în acele trei zile, în rest sunt cel mai responsabil individ în ceea ce privește alegerile pe cate le fac legate de alimentația rațională și sănătoasă! Ce să mai vorbim, un adevărat Hakuho al nutriției printre miile de rikishi inconștienți! Intenționat am lungit fraza atât de mult pentru a mă alinia “standardelor” actuale care încearcă să ne convingă zilnic cât de complicată este nutriția sănătoasă și de ce ar fi necesar consultarea unui nutriționist la fiecare colț de stradă. Nu mă înțelegeți greșit, specialiștii în nutriție (ca orice alt specialist, de altfel) sunt mai mult decât bineveniți în marasmul actual generat în principal de milioanele de știri false.
Dar totuși…
Să spui că după câteva mese îmbelșugate de sărbători (la noi o SINGURĂ masă îmbelșugată e insuficient de bine văzută de către rude) te-ai îngrășat cu 3, 4 sau 5 – imposibil de dat jos – kilograme e ca și cum ai spune că te duci la Restaurante ”OK” sperând să mănânci Kentuky Fried Chicken! Imposibil!
Sau stați puțin! Mi se pare doar mie sau chiar văd în meniu așa ceva? Asta ce înseamnă, că mitul nu e doar mit? Că nu mai avem nicio scăpare? Că suntem “blăstimați” ca de Sărbători să suferim în tăcere (sau cu boxele la maxim după unii mileniali)?
Acum, o să ziceți – nu e nici măcar mijlocul verii- de unde-ai scos-o pe-asta cu “Sărbătorile”? Că așa ziceai, că de sărbători ne îngrășăm, nu?
Nu, nu ziceam. Și ăsta e un mit în sine.
Vacanță frumoasă, fără restricții! Poate doar calorice!

Articol de:
Prof. Alin Paius – antrenor de fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *