Trio Burger
septembrie 15, 2021
Vaccinurile
octombrie 15, 2021

Platou Vanatoresc

Platou vânătoresc
Cârnați de vânat cu boia, pastrami de cerb, salam de vânat scânteie, salam de vânat uscat, cârnați de vânat simpli, brânză maturată de Horezu, nuci, roșii cherry

La OK te hrăneşti sănătos!

Vânatul fără hormoni

A venit, a venit toamna. E timpul bobocilor, ploilor, mustului. Și nu doar un simplu must, ci un “must have”. Pelerină de ploaie, chef de muncă și doza a treia de vaccin. Toate opționale.
Pentru toți tricolorii, gospodinele și jucătoarele de tenis care ne-au adus aici, dați-mi voie să vă prezint Platoul vânătoresc. De ce platou vânătoresc? Din trei motive, toate la fel de puerile. Primul, pentru că despre Platoul pescarului am vorbit deja anul acesta, al doilea pentru că despre file-ul de biban voi vorbi data viitoare, iar al treilea – pentru că este timpul întâlnirilor. Chefurilor. Chermezelor. Meciurilor. E timpul întâlnirilor, timpul transhumanțelor, timpul negocierilor, timpul unor noi direcții, timpul unui nou prim-ministru!
Cum, o să ziceți, acum în plin val patru de Covid 19 (ptiu, drace, că nici azi nu trecu nepomenit!) e timpul întâlnirilor? Când mai e un pic și ne încuie(m) iarăși în case? Bine, vorbesc strict de noi, ăștia care credem în teoria Big Bang și pace în lume. Ceilalți care cred în serendipitate, diete rapide și calificarea la mondiale a băieților lui Rădoi pot să mănânce și o ciorbă, indiferent de faza în care se află luna. Care este al doilea cel mai dens satelit din sistemul nostru solar, by the way!
Dar am divagat din nou de la caloriile necruțătoare aflate la îndemâna noastră privind și salivând către Platoul vânătoresc. Da, carnea de vânat nu este la fel de grasă ca cea pe care o consumăm regulat, da, carnea de vânat este mai bogată în proteine, da, carnea de vânat este bogată și în minerale și vitamine și Da, este lipsită de potențiatori de gust, antibiotice și coloranți. Sau hormoni. Vânatul fără hormoni, ca spanacul fără colesterol! Deci pe val! Bine, oculta mondială zice (și pe bună dreptate) că ar fi mai greu digerabilă. Dar noi am înghițit multe prostii de-a lungul timpului, asta e cea mai mică problemă a românului. Până scoatem centimetrul, cel puțin!
Apropo, struțul nu e vânat. Prepelița, da!

Articol de: Prof Alin Paius, antrenor de fitness
Octombrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *