Polpo alla griglia – la OK te hranesti sanatos – se poate servi în restaurantul OK Restaurant Castel& Wines

Stelele nu mor niciodată
august 11, 2020
Antricot maturat servit cu sparanghel – Miss Romania si Sparanghelul :)
august 12, 2020

Polpo alla griglia – la OK te hranesti sanatos – se poate servi în restaurantul OK Restaurant Castel& Wines

Nu există superalimente!

Da, ați citit bine! Nu există superalimente! Și țin să subliniez „amănuntul” acesta în ciuda zecilor de site-uri care promovează exact asta: superalimentele și beneficiile lor. Ba nu, superalimentele și super-mega-giga beneficiile lor!
Ei bine, nu. Superalimentele nu există.
Niciun aliment nu este capabil, el singur, să ofere toate componentele de care ai nevoie pentru o alimentație sănătoasă. De aceea niciodată n-am fost adeptul și nici n-o să recomand dietele sau regimurile bazate pe un singur aliment. Fie el măr, varză, pui, orez, iaurt, ouă, quinoa, rodie, somon, cartofi, ghimbir, ananas, lămâie, avocado, clorofilă, morcovi, andive, kale, aquafaba etc. Există alimente bune și alimente foarte bune. Asta da. Sau alimente care îți sunt necesare și alimente care nu-ți sunt necesare. Și asta e adevărat. Dar nu există și nici nu cred că se va descoperi vreodată un singur superaliment care să rezolve toate problemele noastre de sănătate.
Există însă ceva de care ar trebui să ținem seama când ne gândim la cuvântul “super”. „Super-combinații” de alimente. Asta da, cu asta sunt de acord. Combinațiile care dau un gust aparte fără să strice rețeta nutrițională, combinațiile care îmbogățesc în micronutrienți o rețetă clasică, combinațiile care se completează macronutritiv sau combinațiile care pur și simplu se potrivesc cu ritmul nostru diurn.
Cum ar fi, de exemplu, rețeta de astăzi: caracatiță cu sparanghel și orez. E suficient pentru a vă spune că nu vă mai trebuie altceva în materie de proteine, glucide și micronutrienți. Ba da, mai merită menționat un amănunt. Este combinația ideală pentru masa de seară. Nu are carbohidrați cu absorbție rapidă, nu are grăsimi prea multe și da, nu are superalimente! Are însă exact ceea ce trebuie pentru a nu ne fi teamă nici de domnișoarele calorii din vest, nici de cavalerii dinspre miazănoapte!
Bine, dacă asezonați caracatiței (în spiritul pandemiei) o porție de cartofi prăjiți ați stricat tot feng shui-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *