Tagliatelle cu somon și sparanghel

Nimic, nimic?
februarie 20, 2024
Tigaia cu fructe de mare
martie 15, 2024

Tagliatelle cu somon și sparanghel

Tagliatelle cu somon și sparanghel
Tagliatelle, somon proaspăt, sparanghel, cremă pe bază de uleiuri și grăsimi

La OK te hrăneşti sănătos!
Proaspăt, nu glumă!

N-am mai scris despre un preparat cu paste de aproape doi ani. Nu știu dacă cei de la OK au simțit reținerea mea proverbială față de paste sau chiar au avut atâtea preparate încât au putut să le rotească în revista aceasta timp de doi ani fără ca pastele făinoase să fie menționate nici măcar la rubrica “bancul săptămânii”!
În fine, să zicem că pot trece trece peste asta. Tagliatellele au fost și vor rămâne întotdeauna simpatice, indiferent de indecele lor glicemic sau de problemele cu autoritatea superioară a alimentelor neprocesate. Întocmai ca Tamaș și geamurile nesecurizate. Dar, somon proaspăt? N-aș fi eu dacă n-aș atrage atenția asupra acestui amănunt. Când treci râul Olănești dinspre nord spre sud, pe podul de la Catedrală, dacă e vremea frumoasă, pe dreapta, imediat lângă pod o să observi foarte mulți pescari aglomerați pe foarte puțin luciu de apă. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce, iată răspunsul – prind în fiecare zi somon proaspăt pentru gusturile dumneavoastră sofisticate!
Lăsând gluma la o parte, pentru noi – care ne aflăm la peste 2000 km de Oceanul Atlantic și la exagerat de mulți km de oceanul Pacific – somonul proaspăt înseamnă de fapt somon care nu a fost niciodată congelat și\sau dezghețat. Nu pește prins azi-dimineață, cum ai avea pretenția dacă te-ai trezi pe coasta de est a Argentinei și-ai pofti la doradă pe grătar. Să știți că nu e mare diferență între somonul “proaspăt” și cel congelat, pentru că de obicei procesul de congelare are loc imediat după capturare, atât pentru a menține conținutul nutrițional, dar și pentru a putea fi mai repede distribuit.
Nu asta e important deci, ci mai degrabă locul (zona) unde a fost pescuit. Nu intrăm în polemica sălbatic – crescătorie, că ne prinde Paștele tot aici și trebuie să vorbim și despre ouăle de fazan, cum altfel decât… proaspete!
Iar despre sparanghel numai de bine, evident. Am un prieten care cultivă sparanghel. Dacă doriți la primăvară (proaspăt, evident) dați-mi de știre. Din timp, că e cerere mare. Dacă nu mai aveți răbdare, mergeți la OK și încercați rețeta de astăzi. E la fel de bun!
Articol de: prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Februarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *