Tagliatelle cu somon și sparanghel
februarie 20, 2024
Supermarket
martie 15, 2024

Tigaia cu fructe de mare

Tigaia cu fructe de mare

Tentacule caracatiță, calamari, cozi de creveți, midii, ceapă, roșii cherry, praz, sos Napoli, condimente

La OK te hrăneşti sănătos!

Tentaculele fac diferența
Dacă ați fi citit doar titlul și-ați trage concluzii pripite, cum se întâmplă des pe meleagurile carpato-danubiano-pontice, ați crede probabil că vorbesc despre activitățile ascunse ale Kremlinului, candidații la alegerile comasate din luna iunie sau rolul anumitor medici în promovarea dezastruoasă a vaccinului anti-HPV. Departe de mine gândul acesta, nu obișnuiesc să fac politică în cadrul acestei rubrici iar medicina o las pe mâna celor care au făcut mulți, mulți ani de școală și de practică în domeniu.
Unul dintre rolurile mele primordiale în cadrul acestei reviste este acela de a înlătura confuzia. Marasmul. Oximoroanele. În ultimă instanță chiar detaliile inutile, deși e mai mult decât evident din introducerea de mai sus că nu-mi iese decât parțial!
Așadar și prin urmare, să ne lămurim:
Singura diferență între “Tigaia mării” de la restaurantele „OK” și această tigaie “cu fructe de mare” e reprezentată de un singur ingredient: tentaculele de caracatiță! Nu-i mare lucru la prima vedere, doar că nu e chiar așa. E de departe cel mai bogat ingredient în proteine de calitate din rețeta aceasta, bogat în acizi grași Omega-3, fier și alte microelemente cu care n-are rost să vă încărcați QR-ul. Pardon, IQ-ul! Cert este că tentaculele astea fac diferența între o tigaie OK și o tigaie foarte bună!
Doar să nu mă întrebați ce fel de caracatiță este, pentru că habar n-am ce specie a prins pescarul de la “OK” din cele 300 de specii de caracatiță cunoscute!
Ziceam mai devreme că scopul meu (unul dintre ele) ar fi să înlătur confuzia. Adică să vin cu explicații clare pe înțelesul celor cu frică de frământările și necunoscutele nutriționale.
Să începem, deci, cu lecția numărul unu:
În cuvintele celebrului Chris Hadfield: the more you know, the less you fear!
Așa-i că dormiți mai bine la noapte după ce ați aflat această informație?

Articol de: Prof. Alin Paius – antrenor de fitness
Martie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *